Alleen bekerwinst voor SC Everstein

regio • Afgelopen zaterdag zijn de eerste poulewedstrijden van de districtsbekercompetitie gespeeld. SC Everstein lijkt nu al goede papieren te hebben voor plaatsing voor de tweede ronde. In de eenzijdige wedstrijd tegen vierde klasser Beesd had SC Everstein veel balbezit maar werden té veel kansen gemist. Na de 0-1 van Robbie de Roos kwam de thuisclub kort na rust uit een slordigheidje langszij: 1-1. De roodwitten gaven daarna gas en in rap tempo namen ze afstand van hun tegenstander: 1-6. De productie werd verzorgd door Jort Binneveld (2), Bjórn Stathi (2) en Guillermo Ooft. Vierdeklasser Candia'66 (Rhenen) had tegen Vianen het eerste half uur een overwicht. In de 33e minuut werd het 1-0 uit een diagonaal schot. Mede door het slordige spel kregen de tricolores hun eerste kansen pas in de tweede helft. Twee schoten van Bernhard Schreuders verdwenen echter niet in de touwen. Later in de wedstrijd had een kopbal van Mitchell Vanenburg een beter lot verdiend. In dezelfde poule is ook het treffen gespeeld tussen Brederodes en Lopik. Beide teams degradeerden vorig seizoen uit de tweede klasse. In de eerste helft speelde de thuisclub té slordig om Lopik te verontrusten. Nadat beide ploegen een kans hadden gemist tekende Jordy Keja met een afstandsschot voor de 0-1 ruststand. Na de thee werd Brederodes sterker en dat leverde na ruim een kwartier de gelijkmaker van Kevin Bosch op: 1-1. Bekerprogramma, tweede poulewedstrijd op zaterdag 7 september: Vianen – Brederodes (14.00 uur); SC Everstein – Buren (17.00 uur).

Open dag LTV Vianen

vianen • Mede door het houden van open dagen is het ledenbestand van LTV Vianen in relatief korte tijd explosief toegenomen. Het is niet voor niets dat de tennisvereniging aanstaande zaterdag, van 12.00 tot 14.30 uur, voor de derde keer een vrije inloop op de kalender heeft gezet. Belangstellenden van alle leeftijden zijn van harte welkom op tennispark De Bult. Samen met een team van zes leden verzorgt hoofdtrainer Michiel Valkenburg gratis tennislessen; leenrackets zijn aanwezig. Degenen die zich op deze open dag aanmelden als lid worden tot en met december vrijgesteld van contributie. Tevens kunnen ze intekenen op drie tennislessen voor 35 euro.

Hsv De Reiger

vianen • G. de Jong is bij hsv de Reiger winnaar geworden van de vijfde wedstrijd op het Amsterdam-Rijnkanaal. Hij ving 5620 gram vis. Tweede werd A. van Dam met 4800 gram, gevolgd door B. Ponssen met 2740 gram en J. Tukker met 2400 gram. De zesde competitiewedstrijd werd een overwinning voor B. Ponssen met 7740 gram.