Plan dijkversterking ter inzage

vianen • Het plan voor de dijkversterking ter hoogte van het Hazelaarplein ligt van vrijdag 6 september tot en met donderdag 17 oktober tijdens kantooruren ter inzage bij de provincie Utrecht, de gemeente Vijfheerenlanden en Waterschap Rivierenland. Op de website staat precies waar de stukken ter inzage liggen of waar ze zijn te downloaden. Hier staat ook meer informatie over het indienen van zienswijzen. Op dinsdag 24 september organiseert het waterschap een inloopbijeenkomst over het ontwerpprojectplan.


Vrijwilligerswerk in Hospice Vianen

vianen • Hospice Vianen houdt op zaterdag 7 september een inloop. Bezoekers kunnen kennismaken met vrijwilligers, bestuursleden en de coördinator. Tussen 15:00 en 17:00 uur is er gelegenheid om rond te kijken en meer informatie in te winnen bij Hospice Vianen, Ruinkamp 14 in vianen. In het hospice brengen terminaal zieke mensen hun laatste levensfase door in een huiselijke omgeving. De zorg verloopt zoveel mogelijk als thuis. De vrijwilligers zorgen voor een warme, betrokken en huiselijke sfeer, waar men net als thuis door familie en dierbaren wordt omringd. Het hospice hoopt met de inloop te bereiken dat meer zorgvrijwilligers zich melden.


Nieuwbouw Stationsweg gestart

bunnik • Met het slaan van 'de eerste paal' is de nieuwbouw aan de Stationsweg 51-55 in Bunnik gestart. De gemeente Bunnik heeft grote behoefte aan woningen en specifiek kleinere huurappartementen. LEKSTEDEwonen geeft daar aan invulling op deze locatie. Bouwbedrijf vd Tol zorgt voor de bouw van dit appartementengebouw.