Vakantiebijbelweek in Hagestein

hagestein • In Hagestein wordt van dinsdag 27 augustus tot en met zondag 1 september weer een VakantieBijbelweek gehouden. De activiteiten vinden plaats rond het Kerkelijk Centrum (Dorpsstraat 21 Hagestein) en op 1 september in de kerk (Dorpsstraat 26 Hagestein). Dinsdag, woensdag en donderdag is er een ochtendprogramma voor de kinderen. De ochtenden beginnen om 9.30 uur. Er is een bijbelvertelling, waarbij de jonge kinderen een werkje maken wat past bij het thema. Voor de kinderen vanaf groep 5 wordt iets geknutseld met hout. De kinderen leren een bijbeltekst, een aantal liederen, en ook wordt samen gebeden. Op woensdagmiddag is er een actief middagprogramma. Verder staat een fietspuzzeltocht gepland op dinsdagavond, een tieneravond op woensdagavond, een presentatieavond op donderdagavond en een sing-in op vrijdagavond. Op zondagmorgen wordt de VakantieBijbelWeek in de kerk van Hagestein afgesloten. De dienst begint om 9.30 uur. In deze dienst wordt er extra aandacht gegeven aan de kinderen.


Mindfulness in Vianen van start

vianen • Zaterdagochtend 7 september gaat bij Mindfulnesscentrum Vianen de mindfulnesstraining weer van start. In acht bijeenkomsten leren cursisten meer stil te staan bij zichzelf en hoe men meer innerlijke rust en ruimte kan creëren.De training is geschikt voor mensen die minder willen piekeren en anders willen leren omgaan met stress, chronische pijn of emoties.

Ook mantelzorgers, mensen met burn-out verschijnselen, overgangsklachten of angsten hebben baat bij de training. MindfulCenter is geaccrediteerd op het hoogste niveau, waardoor deze officieel erkende 8-weekse MBSR-training door diverse zorgverzekeraars wordt vergoed. De lessen beginnen om 9:00 uur.

De trainingen yoga (10-9), soft flow yoga (10-9), Yin Yoga (11-9) en stoel yoga (13-9) gaan ook weer van start.

Informatie via info@mindfulcenter.nl of op nummer 0347-355500.