Afbeelding
Foto: • De ondertekening vond vorige week plaats.

Huurwoningen erbij in Hoef en Haag

hoef en haag • In deelplan Het Dorpshart van Hoef en Haag realiseren BAM Wonen en LEKSTEDEwonen 27 sociale huurwoningen. LEKSTEDEwonen-directeur Ed de Groot en BAM Wonen-directeur voor regio Utrecht en Noordoorst Tom Jongen tekenden vorige week de nodige overeenkomst. Het is al het derde project dat BAM voor de woningcorporatie in het nieuwe dorp realiseert.

Het ontwerp van de woningen kenmerkt zich door een oud-Hollandse architectuurstijl. Het worden royale vierkamerwoningen met een woonoppervlak van 114 m². De duurzame en energiezuinige woningen worden voorzien van een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming. De bouw gaat na de vakantie van start, de verwachting is dat de woningen eind 2020 worden opgeleverd.

Dit is het derde project dat BAM Wonen voor LEKSTEDEwonen in Hoef in Haag realiseert. In 2017 heeft BAM Wonen de eerste 36 huurwoningen opgeleverd aan de woningcorporatie. Momenteel zijn er 39 huurwoningen in aanbouw die eind dit jaar worden opgeleverd. LEKSTEDEwonen-directeur Ed de Groot: "Wij zijn blij opnieuw goede afspraken te hebben gemaakt, waardoor wij in staat zijn een betaalbare huurwoning te kunnen exploiteren."

Er is een grote belangstelling voor de woningen in Hoef en Haag, zowel in de koop- als huursector. Zo reageerden meer dan duizend woningzoekenden op de vorige 39 huurwoningen in Het Dorpshart. De vraag naar betaalbare woningen blijft groot en met ruim 5.500 ingeschreven woningzoekenden in Vianen is het nieuw bouwen van huurwoningen noodzakelijk.


q www.lekstedewonen.nl.