• Karin Kramer maakt het Evelien Tishauser en haar gezin naar de zin.
• Karin Kramer maakt het Evelien Tishauser en haar gezin naar de zin. Foto: Astrid Pel

Goed toeven in Keuken van Hoef en Haag

vianen • Hoef en Haag is ongeveer voor de helft gevorderd en ook aan het centrum van het nieuwe dorp wordt flink gebouwd. In dat hart komen steeds meer faciliteiten voor de nieuwe bewoners. Eén daarvan is de Keuken van Hoef en Haag, bedacht en uitgevoerd door Karin Kramer en haar vriendinnen Alike, Dory en Lydia.

In dit lunchcafé is het goed toeven voor een broodje of een salade maar ook voor 'wereldse maaltijden' draait Karin haar hand niet om. De producten die worden gebruikt zijn zoveel mogelijk duurzaam, dus gekozen met oog voor natuur, milieu en samenleving. Taarten bakt Karin zoveel mogelijk zelf en zoals ze zelf zegt: "Hier zul je niets uit de frituur vinden."

Karin Kramer kwam bij toeval terecht in Hoef en Haag. In Waal, bij Ameide had zij al 5 jaar een cateringbedrijf. Haar vriendin Nadia, die toen nog het restaurant Suzet op de Voorstraat in Vianen had, maakte haar attent op de mogelijkheden in Hoef en Haag. Karin: "Zij raadde mij aan om hier eens een kijkje te nemen en zo is het gekomen. Het is een mooie plek zo in het hart van dit nieuwe dorp." De bezoekers van de lunchroom hebben allemaal gemeen dat ze de eerste inwoners zijn van deze nieuwe plek waar in totaal 1.800 woningen worden gebouwd. Vanuit Vianen ben je op de fiets in slechts tien minuten op de Lekstraat waar naast de Keuken van Hoef en Haag ook al een kapper en een informatiewinkel over Hoef en Haag zijn gevestigd. Deze 'woonwinkel' zit in hetzelfde pand als de lunchroom. De naam is wat verwarrend, vindt ook Karin. "Mensen denken wel eens dat het een zaak is met woonaccessoires maar het is de informatiewinkel die voorheen op de Voorstraat zat", legt ze uit.

De lunchroom is de eerste echte ontmoetingsplek in Hoef en Haag voor de nieuwe inwoners. Karin heeft al vaak mooie gesprekken horen ontstaan tussen gezinnen die elkaar daar ontmoeten. "Mensen wisselen informatie uit over scholen waar de kinderen naartoe gaan en over het bouwen van het huis met alles wat daarbij komt kijken. Het is voor iedereen een spannende tijd en een grote stap."

Evelien Tishauser komt met haar partner en zoontje een hapje eten. Het jochie is meteen verknocht aan het kleine speelkeukentje . Zo kunnen de ouders rustig de kaart bekijken. Het is de tweede keer dat ze hier komen vertelt Evelien. "Wij zijn echt de allereerste bewoners hier, want we wonen er al 2,5 jaar. Eindelijk is er vertier, dat is fijn. Je zit hier erg gezellig."

De makelaar van de Woonwinkel is op zaterdagen aanwezig. De Keuken van Hoef en Haag is geopend op woensdag en donderdag van 10:00 tot 17:00 uur, op vrijdag van 10:00 tot 19:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur en de lunchroom zit aan de Lekstraat 38.


q www.dekeukenvanhoefenhaag.nl

Astrid Pel