woensdag 24 juli

Koffieochtend
09:30-12:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Wekelijkse koffieochtend in gebouw De Hoeksteen. Iedereen is welkom.

woensdag 31 juli

Spelletjesmiddag
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Welzijn Vianen organiseert een spelletjesmiddag in Hof van Batenstein. Deelnemers kunnen onder meer sjoelen, rummikubben of een potje kaarten. Entree is 2 euro inclusief een kop thee of koffie met een drankje en een hapje.

donderdag 1 augustus

Varen naar Everdingerwaard
13:30, Wijk bij Duurstede, eetcafé De Graanschuur. Stichting Rijnoevervaarten organiseert met safarischip De Blauwe Bever een vaartocht over de Lek richting Fort Everdingen. Gidsen vertellen onderweg over het ontstaan van de rivier en de natuurontwikkeling langs rivieroevers. Ook vertelt men cultuurhistorische wetenswaardigheden over de oude stadjes langs de rivier en over de Nieuwe Hollandse waterlinie. Bij Fort Everdingen wordt de excursie vervolgd met een mooie wandeling door de nieuw ontwikkelde natuur in de Everdingerwaard, langs de zomerdijk. Gidsen laten daar allerlei bijzondere flora zien. Opstappen kan in Wijk bij Duurstede en Beusichem. Na de excursie in Everdingen is er tijd voor koffie, thee en gebak op de boot. Reserveren kan nog tot en met woensdag 31 juli 16:00 uur. Deelname kost 24 euro voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar betalen 12 euro. www.deblauwebever.nl

zaterdag 3 augustus

Foodfestival op camping Everstein
11:00, Hagestein, Lekdijk 34. Op camping Everstein vindt zaterdag 3 en zondag 4 augustus voor het eerst een foodfestival plaats. Thema is: 'Welkom Hoef en Haag'. Het evenement is zaterdag open van 11:00 tot 22:30 uur en op zondag van 11:00 tot 20:00 uur. Naast veel eten en drinken, is er ook livemuziek en spel en vermaak. Op de Facebook-pagina is meer informatie te vinden.

Zomerconcert
16:00, Vianen, Grote Kerk. Stichting Muziekpodium Grote Kerk Vianen vervolgt de reeks zomerconcerten met een concert van sopraan Lieke van Oostenbrugge en organist Rienk Bakker. Dit talentvolle duo speelt muziek uit verschillende stijlperioden, van zeventiende tot en met de twintigste eeuw. Lieke vormt als sopraan een liedduo met pianiste Hanke Scheffer en naast haar lespraktijk, soleert zij regelmatig in diverse grote werken van Bach en Telemann. Voor Rienk is het een concert op de thuisbasis. Hij is cantor-organist in de Grote Kerk, privédocent en vaste bespeler van het Thomasorgel.