• Weer Zwem4Daagse in Vianen.
• Weer Zwem4Daagse in Vianen. Foto: nl.123rf.com

De Zwem4Daagse is terug in Vianen

vianen • Team Sportservice Vianen en sportcentrum Helsdingen slaan de handen ineen voor de 31ste editie van de Zwem4Daagse. Het evenement kon vorig jaar niet doorgaan, maar keert dit jaar toch weer terug.

Het waterige festijn barst los op maandag 23 september terug tijdens de Nationale Sportweek. Voorinschrijven is al mogelijk. De Zwem4Daagse vindt plaats in het zwembad van sportcentrum Helsdingen. Deelnemers zwemmen vier dagen lang baantjes. Er zijn verschillende afstanden mogelijk: 250 meter (tien baantjes), 500 (twintig baantjes) meter en 1.000 meter (veertig baantjes). Nadat vier maal de afstand is gezwommen, krijgen de deelnemers de officiële Zwem4Daagse-medaille uitgereikt. Helsdingen staat de hele week in het teken van dit evenement. Er zijn dagelijks drie tijdsblokken waarop kan worden deelgenomen. Alle overige zwemactiviteiten komen daarom die week te vervallen.

Dit jaar wordt een goed doel gekoppeld aan de Zwem4Daagse: Jeugdfonds Sport & Cultuur Vianen. Dit fonds maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit Viaanse gezinnen met weinig financiën toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betaalt Jeugdfonds Sport en Cultuur de contributie en in bepaalde gevallen de benodigde attributen.

De voorinschrijving voor de Zwem4Daagse is begonnen via onderstaande website. Er kan ook bij de start van de Zwem4Daagse ingeschreven worden. De inschrijfkosten zijn in dat geval hoger.


q www.teamsportservice.nl/vianen