woensdag 17 juli

Koffieochtend
09:30-12:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Wekelijkse koffieochtend in gebouw De Hoeksteen. Iedereen is welkom deze ochtend.

BoekStart Pret
10:00, Vianen, Bibliotheek Vianen. Alle Viaanse dreumesen, peuters en hun ouders zijn welkom bij BoekStart Pret in Bibliotheek Vianen. BoekStart-coach Karina zal ouders en kinderen voorlezen uit het prentenboek 'Boer Boris gaat naar zee'. De entree is gratis en aanmelden is niet nodig. Na een half uur samen bezig zijn, kunnen de bezoekers napraten onder het genot van koffie of thee en iets te drinken voor de kinderen. BoekStart Pret wordt iedere derde woensdag van de maand gehouden en is bedoeld voor kinderen van ongeveer twee tot vier jaar, broertjes en zusjes mogen meekomen.
Boer Boris gaat naar zee Deze keer leest Karina voor een zomers boek voor: 'Boer Boris gaat naar zee'. Wat neemt hij mee in zijn koffertje? Zijn kammetje, zijn onderbroek, zijn knuffel en zijn jas. En ook de koe en haar kalf, de kippen en de haan, alle meubeltjes en zijn broertje en zusje moeten mee. Ze vertrekken uiteindelijk met een volgeladen aanhangwagen achter de tractor en hebben veel plezier. Aan zee valt zo veel te beleven!

'Annie'
19:00, Vianen, Hof van Batenstein. Welzijn Vianen toont de film 'Annie', de musical over het roodharige meisje die ervan droomt om de wereld buiten het weeshuis te verkennen. Op een dag, wordt Annie uitgekozen om een week door te brengen bij een beroemde miljardair. Annie blijft veel langer dan een week. De enige persoon die Annie's plezier in de weg staat, is miss Hannigan: de tirannieke directrice van het weeshuis... De filmavond begint om 19:00 uur, entree is 2 euro inclusief een kop koffie of thee en een drankje met een hapje. Aanmelden is niet nodig.

zaterdag 20 juli

Bokkenkeuring in Lexmond
09:30, terrein Killesteynruiters, Nieuwe Rijksweg Lexmond. Zaterdag 20 juli wordt in Lexmond een bokkenkeuring gehouden. De De bokken worden ingezonden vanuit geheel Nederland en zijn afkomstig van veelal hobby-geitenhouders, die zijn aangesloten bij de Nederlandse Organisatie voor de Geitenfokkerij. Er zijn 108 dieren aangemeld en ze worden door twee keurmeesters op exterieur beoordeeld. Ook worden tijdens deze keuring de boklammeren en de éénjarige bokken door zes inspecteurs in het stamboek opgenomen. Er worden Witte-, Toggenburger-, Bonte-, Nubische-, Boer- en Melkgeit bokken aangevoerd. De bokken zijn gevaccineerd tegen Q-koorts.