KNVB negeert wensen Viaanse voetbalclubs

vianen • Hoewel de Viaanse standaardelftallen liever in Zuid 1 wilden uitkomen heeft de KNVB ze alle drie in West 1 ingedeeld.

Remko Versteeg, de nieuwe trainer/coach van SC Everstein, heeft mede voor die club gekozen omdat hij wel eens in een andere omgeving wilde voetballen. Niet in West maar in Zuid. "Dat is dus mislukt", meldde hij. "Maar als ik kijk naar de clubs is dit een heel mooie maar ook een heel zware poule. Met Vriendenschaar, Focus'07, Brederodes en HSSC'61 hebben we liefst acht derby's. Dat mijn vorige club Houten erbij zit was het laatste dat ik had verwacht. Desto en Houten schat ik hoog in. Jonathan is erg sterk, terwijl promovendus Hercules heeft geïnvesteerd in de selectie. Met Houten zat ik vorig seizoen ook in 3D, en deze poule is een stuk sterker."

Dylan Warmenhoven, aanvoerder van Brederodes, denkt dat het een leuke competitie kan worden. "Het is een mooie combinatie van regionale clubs uit West 1 en Zuid 1. Vergeleken met vorig seizoen zijn we heel wat minder reistijd kwijt. Er zitten veel clubs bij die hogerop willen. Ik denk dat Brederodes zeker een woordje mee gaat spreken, maar ook dat we er niet zo maar doorheen zullen fietsen."

Marcel Akkerman, eindverantwoordelijke van Vianen, was niet erg te spreken over de indeling. "Met clubs uit Loenen en Loosdrecht wordt dit een beetje de ver-van-ons-bed show. En op zo veel clubs uit Utrecht zit ik evenmin echt te wachten. Er zitten sowieso diverse ploegen bij die mij niet erg aanspreken. Vorig seizoen zaten we ook in West, maar toen troffen we leukere verenigingen. We hebben bij de KNVB een duidelijke voorkeur voor Zuid uitgesproken en kunnen alleen maar hopen dat we in de bekercompetitie wel tegenstanders uit Zuid treffen."

Indeling:

3D (West 1): Brederodes, DESTO, DSVU, FZO, Focus'07, HSSC'61, Hercules, Houten, Jonathan, Kockengen, OSM'75, SC Everstein, Voorwaarts, Vriendenschaar.

4G (West 1): ASV'65, BZC'13, EDO, Elinkwijk, Faja Lobi, KDS, HMS, OSO, Vechtzoom, SVM, VIOD, De Dreef, VVJ, De Vecht, Vianen.