DOS Vianen viert 100-jarig bestaan

vianen • Gymnastiekvereniging DOS Vianen bestaat op dinsdag 3 september 100 jaar en is daarmee één van de oudste verenigingen in Vianen. Dit jubileum laat DOS natuurljik niet onopgemerkt voorbij gaan. Het hele jubileumjaar staat reeds bol van allerlei activiteiten maar op zaterdag 14 september wordt deze historische mijlpaal officieel gevierd met een receptie en een feestavond in de eigen zaal aan 't Zwanengat. Alle (oud-)leden en (oud-)bestuursleden zijn welkom vanaf 19:00 uur. Aanmelden hiervoor is gewenst en kan via 100jaar@dosvianen.nl (hierbij aantal personen vermelden).


Red Impact tiende in Putten

putten • Tractorpullingteam Red Impact is vrijdagavond als tiende geëindigd op de 'BeachPull' in het Gelderse Putten. Tijdens de achtste wedstrijd van het seizoen behaalde Henri Versluis in een deelnemersveld van 11 tractoren in de 4.5 ton Supersport klasse een afstand van 95.19 meter.

Simply Green won de wedstrijd met een afstand van 102,39 meter. Dat was ruim voldoende om Erik Peeters (98,49) en Secret of the Valley (91,41) achter zich te houden. De volgende wedstrijd is op zaterdag 27 juli in Harskamp.

Tussenstand NK na 8 van de 13 wedstrijden: 1. Simply Green, 154 punten; 2. Erik Peeters, 114 punten; 3. Secret of the Vally, 107 punten.


Viswinst voor R. Kluvers

vianen • De zesde avondwedstrijd van hsv De Reiger is een overwinning geworden voor R. Kluvers met een totale vangst van 2580 gram. Tweede werd B. Ponssen met 1600 gram, gevolgd door W. van Bergen met 1460 gram. De volgende wedstrijd is op woensdag 17 juli. De vierde competitiewedstrijd op het Amsterdams/Rijnkanaal is gewonnen door J. Tukker met een gewicht van 4280 gram, gevolgd door R. Kluvers met 2450 gram, G. de Jong met 1950 gram, A. van Dam met 1800 gram en B. Ponssen met 1100 gram. De volgende wedstrijd is op zondag 21 juli in het Merwedekanaal (op het brede stuk).


Podiumplaats voor Arnoud Sterk

putten • De belangstelling uit de regio Vianen voor deelname aan de tractorpulling wedstrijd die vrijdagavond in Putten is gehouden was gering. In de sportklasse 2,5 ton topniveau gaat het Little Red Poison nog steeds niet voor de wind.

In een veld van veertien deelnemers, waarvan twee buiten mededingeng, stuurde Hagesteiner Aart de With zijn Massey Ferguson met 99,51 meter naar een bescheiden achtste plaats. In de standaardklasse 11 ton was er een knappe derde plaats voor Arnoud Sterk (Lexmond). Met zijn Fendt 824 kwam hij, met een afstand van 98,63 meter, slechts een half metertje te kort op winnaar Hans Versteeg.


Rens Tulner wint Omloop der Zevenheuvelen

lexmond • Rens Tulner heeft de CCM Omloop der Zevenheuvelen gewonnen. De Lexmondse renner had op het podium gezelschap van Yentl Ruijmgaard en Antonie van Noppen.