•
• "Worstjes, hamburgers en gehakt maak ik elke dag vers." Foto: Peter Verbeek

Islamitische slagerij terug in De Hagen

vianen • In de unit van winkelcentrum De Hagen die bijna een jaar leeg heeft gestaan is onlangs een nieuwe ondernemer neergestreken. Onder de naam Verspleintje is Mhand Hadaoui er een islamitische slagererij begonnen.

Vorig jaar, in de nacht van 22 op 23 juni, werd slijterij Van Schaik opgeschrikt door een ontploffing die uitmondde in een fikse brand. De ernaast gelegen winkel Het Pleintje liep rookschade op en de toenmalige eigenaren, die toch al van plan waren te stoppen, hebben de zaak definitief gesloten.


Kwaliteit

Hadaoui heeft bijna 28 jaar een islamitische slagerij in de Utrechtse Kanaalstraat gehad. De sfeer werd in die buurt steeds onaangenamer. In gezelschap van zijn zwager stuitte hij op het leegstaande winkelpand in De Hagen. Hij hakte de knoop door, verplaatste zijn zaak naar Vianen en is nu een maand open.

"Er was hier geen islamitische slagerij, en vooral voor de oudere bewoners was dat lastig. Voor hun vlees moesten ze met de bus naar Utrecht, en dat is toch een hele onderneming", merkt Hadaoui op. "Ik slacht niet zelf, maar houd wel toezicht op de schapen en runderen die geslacht worden. Al het vlees en kip die ik verkoop is halal. Worstjes, hamburgers en gehakt maak ik elke dag vers."

Verspleintje, dat zeven dagen per week is geopend, zondag van 10:00 tot 19:00 uur, combineert de slagerij met aardappels, groente en fruit. Alle waar is van prima kwaliteit en niet duur. Dat geldt ook voor de diverse soorten brood en andere artikelen die horen bij een multiculturele samenleving. De zaak voorziet vooralsnog in basisbehoeften, en stap voor stap zal het assortiment worden uitgebreid.

"Mijn collega's van het winkelcentrum zijn blij dat de lege plek is gevuld. Zelf ben ik ook erg tevreden dat ik voor Vianen heb gekozen. Het is hier veel gemoedelijker en er is veel meer parkeerruimte dan in Utrecht. De loop zit er redelijk in, maar ik denk dat veel bewoners uit andere wijken niet weten dat Vianen weer een islamitische slagerij heeft."