Red Impact eindigt in de achterhoede

speuld • Bijna alle regionale tractorpullers lieten de wedstrijd die vrijdagavond in het Gelderse Speuld is gehouden links liggen. In de supersportklasse 4,5 ton Topniveau kwam het Zijderveldse team Red Impact op de zevende competitiewedstrijd niet goed uit de verf. Op een lastige baan kreeg Henri Versluis niet de gewenste snelheid in de machine en bleef hij steken op een afstand van 83,65 meter. In een veld van dertien deelnemers resulteerde dat in de elfde plaats. Simply Green behaalde zijn vijfde zege van dit seizoen en gaat onbedreigd aan de leiding. In het tussenklassement staat Red Impact achtste met 73 punten.

In de sportklasse 2,5 ton Topniveau liet Aart de With, van team Massey Ferguson Hagestein, het besturen van Little Red Poison over aan kleinzoon Wesley. In een veld van veertien deelnemers, waarvan er drie buiten mededinging meededen, werd een vierde plaats behaald. Die was goed voor 14 punten. Na acht wedstrijden staat Little Red Poison met 97 punten op de zesde plaats in het tussenklassement.


Altenberg terug bij vrouwen Everstein

everdingen • Met ingang van komend seizoen is Henk Altenberg (67) trainer van het de vrouwenselectie van SC Everstein. De Viaanse oefenmeester begon met trainen bij de jeugd van achtereenvolgens Brederodes en HSSC '61. Daarna was hij, inmiddels al 27 seizoenen, uitsluitend trainer/coach van vrouwenelftallen. Hij begon bij Brederodes en eindigde via SC Everstein, WNC, GVV '63 bij Hedel. Tussendoor was hij gedurende één seizoen interim-trainer bij SC Everstein, waar hij aan zijn derde periode begint.


Jonne Liefhebber naar Hippiade

regio • Jonne Liefhebber uit Hei- en Boeicop, Lotte Dalesi uit Giessenburg en Mosja Mennema (Giessenruiters) hebben zich geplaatst voor de Hippiade (NK) op 24 augustus in Ermelo. Jonne Liefhebber van De Killesteynruiters werd met Diamanto Du Bois reservekampioen in de klasse M1DE en met Golden Jack derde in de categorie L1-DE.