dinsdag 9 juli

Buitenconcert harmonie Excelsior
19:00, Weidekamp 44, Vianen. Harmonie orkest Excelsior sluit het seizoen muzikaal af met twee buitenconcerten. Dinsdagavond 9 juli is er een concert op het grasveld van de Weidekamp nabij huisnummer 44 in Vianen. Het opstaporkest begint om 19:00 uur met enkele nummer van ABBA. Vanaf 19:30 uur is het de beurt aan het groot orkest. Er wordt een gevarieerd programma gespeeld, met onder andere bekende nummers als La Bamba, Highlights from Harry Potter, Music en Aladdin. Het buitenconcert van het groot orkest duurt ongeveer een uur.

The Hustle
20:00, Culemborg, theater De Fransche School. Ladies night. Te zien is de film 'The Hustle'. De elegante Josephine leert de nog amateuristische Penny de kneepjes van het oplichtersvak. De twee vrouwen zijn totaal verschillend. Samen besluiten ze om de foute mannen die hen hebben belazerd te grazen te nemen.

woensdag 10 juli

Koffieochtend
09:30-12:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Wekelijkse koffieochtend in gebouw De Hoeksteen. Iedereen is welkom.

Op de koffie bij Ria de Reus
13:00, Vianen. Hof van Batenstein. De scootmobielclub van Welzijn Vianen gaat weer op pad: deze keer staat er een bezoekje aan Ria de Reus in Nieuwegein op het programma. Deelnemers vertrekken om 13:00 uur bij het zorgcentrum. Rond 16:00 uur wordt de groep weer terugverwacht. Er gaan altijd vrijwilligers mee bij de uitstapjes. Er staat ook een ritje gepland op woensdag 24 juli, dan gaat de tocht naar Het Trefpunt in Hei- en Boeicop.

Goudsmid
13:30-16:00, Vianen, Hof van Batenstein. Welzijn Vianen heeft goudsmid Tony weer uitgenodigd. Hij repareert gouden of zilveren sieraden, schoonmaken is ook geen probleem.

Samen eten
18:00, Vianen, De Prenter. Gezamenlijke maaltijd voor alleenstaanden in De Prenter. Steeds staat er een ander internationaal gerecht centraal. Aanvang is 18:00 uur, deelname kost 7 euro inclusief een drankje. Aanmelden kan bij De Wijkwinkel in De Prenter via 0347-344365 of wereldkeukenprenter@gmail.com.

The Biggest Little Farm
20:00, Culemberg, theater De Fransche School. 'The Biggest Little Farm' is een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen. In 2011 laten John en Molly Chester het stadsleven van LA achter zich om een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem op te zetten. Elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan.

vrijdag 12 juli

Bohemian Rhapsody
20:00, Culemborg, theater De Fransche School. 'Bohemian Rhapsody' in het theater in Culemborg. De film is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury.

zaterdag 13 juli

Eindshow 4 Dance Studio's
13:00, Houten, theater Aan de Slinger. Dansschool 4 Dance Studio's houdt zaterdag 13 en zondag 14 juli haar eindshows. Deze zijn te zien in theater Aan de Slinger in Houten. In de optredens laten de leerlingen zien wat ze in het afgelopen jaar allemaal hebben geleerd. Er zijn vier shows in totaal: op zaterdag- en zondagmiddag begint er een middagshow om 13:00 uur, op zaterdag- en zondagavond begint het optreden om 19:00 uur. Thema is dit jaar 'Evolution of Dance'. Info: www.4dancestudios.nl

Rocketman
20:00, Culemborg, De Fransche School. Taron Egerton kruipt in 'Rocketman' in de huid van Elton John. De film is gebaseerd op het bijzondere verhaal over de legendarische artiest in het begin van zijn muziekcarrière.

zondag 14 juli

Gezamenlijke kerkdienst
14:30, Everdingen, rooms-katholieke kerk. De hervormde gemeente van Everdingen en de rooms-katholieke parochie van de Heilige Drie-eenheid organiseren een gezamenlijke kerkdienst, met medewerking van dominee Van Wolfswinkel en pastoor Meijer. Het thema is: 'Samen in het licht'. Een koor - samengesteld uit gemeenteleden en parochianen van beide kerkgenootschappen en onder leiding van Marilou Krouwel - luistert de dienst op. Vanwege het thema is de opbrengst van de collecte bestemd voor de organisatie 'Light for the world', die zich inzet voor mensen met een beperking (vooral visueel) in Derde Wereldlanden. Onder andere door het verbeteren van de oogzorg en het stimuleren van goed onderwijs.

woensdag 17 juli

Koffieochtend
09:30-12:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Wekelijkse koffieochtend in gebouw De Hoeksteen. Iedereen is welkom.