Meer woningbouw in regio Utrecht

vijfheerenlanden • Gemeente Vijfheerenlanden gaat samen met het Rijk, provincie Utrecht en vijftien andere gemeenten samenwerken om de woningbouw in de regio te versnellen. Ook moeten woningen betaalbaarder worden, daarnaast willen de partners excessen zoals te hoge huurprijzen en malafide verhuurders harder aanpakken. Dit alles staat te lezen in de 'Woondeal Regio Utrecht', die onlangs door minister Kajsa Ollongren (BZK), de provincie Utrecht en zestien gemeenten in de regio is ondertekend. Woonwethouder Marcel Verweij tekende namens Vijfheerenlanden. Voor pilots en het opstarten van het samenwerkingsverband trekt de minister 2 miljoen euro uit.


Gezocht: jeugdbestuurder

regio • Waterschap Rivierenland is op zoek naar een nieuwe jeugdbestuurder. Jongeren tussen 14 en 17 jaar uit het rivierengebied kunnen zich aanmelden. Jeugdbestuurders werpen zich op als ambassadeurs van Waterschap Rivierenland, ze worden betrokken bij de activiteiten en proberen leeftijdgenootjes ook weer enthousiast te maken over het werk van het waterschap. Jeugdbestuurders maken deel uit van het Nationaal Jeugdwaterschap. Daarin zitten negentien jeugdbestuurders tussen de 14 en 17 jaar die ieder een waterschap in Nederland vertegenwoordigen. Er zijn ongeveer acht bijeenkomsten per jaar. Jeugdbestuurders krijgen een vergoeding voor hun activiteiten. Solliciteren kan via a.van.hoek@wsrl.nl.

q www.wsrl.nl


Erepenning voor Pennarts

utrecht • Oud-gedeputeerde Mariëtte Pennarts ontving dinsdag vanwege haar afscheid als lid van Gedeputeerde Staten van Utrecht de provinciale erepenning. Ze kreeg de penning uit handen van de commissaris van de Koning Hans Oosters. Het provinciebestuur nam die middag afscheid van de vier gedeputeerden van de afgelopen coalitieperiode: Mariëtte Pennarts, Pim van den Berg, Mirjam Maasdam en Dennis Straat. Pennarts was van april 2011 tot juni 2019 lid van Gedeputeerde Staten van Utrecht.