Fotoworkshop bij Museumwerf Vreeswijk

vreeswijk • Museumwerf Vreeswijk organiseert zondag 7 juli een fotografieworkshop. Niet zo gek: op de werf zijn tal van fotogenieke objecten te vinden. Van historische schepen tot ouderwetse stoere werktuigen.

De workshop is bedoeld voor beginnende fotografen die graag meer uit hun fototoestel willen halen. Overigens maakt het niet uit met wat voor toestel er gefotografeerd wordt. Ook mensen die met hun smartphone kiekjes maken, kunnen aansluiten bij de uitleg. De workshop begint met wat theorie. Daarna gaan deelnemers op pad met de opdrachten foto's te maken van grote objecten, zoals de gebouwen, schepen of kranen op Museumwerf Vreeswijk, en detailfoto's van bijvoorbeeld ankers, kettingen, touwen, roestplekken of klinknagels.

Een selectie van de gemaakte foto's wordt vervolgens met elkaar besproken en beoordeeld. Uiteraard wordt als afsluiting door de deelnemers de beste foto van de workshop gekozen. De maker krijgt een aardige attentie.

De workshop wordt gehouden in het Theehuys van de Museumwerf van 13:00 tot 17:00 uur. Docent is Piet de Boer, hij vertelt: "Fotografie werd mijn hobby vanaf het moment in m'n jeugd dat ik een camera kreeg. De techniek heeft me altijd geïnteresseerd. Ik was al snel aan het experimenteren met filters en voorzetlenzen. Uiteraard kwam er een donkere kamer voor het ontwikkelen en afdrukken van de foto's. Zo'n 15 jaar geleden heb ik een digitale camera aangeschaft. De mogelijkheid om de digitale beelden te bewerken opende nieuwe wegen." De Boer heeft zich toegelegd op natuurfotografie en is lid van de natuurfotovereniging VAN en van de fotowerkgroep van de IVN waar hij recentelijk meewerkte aan een fotocursus.

De kosten voor deelname aan de workshop inclusief toegang tot de Museumwerf bedragen 2 euro per persoon. Het maximale aantal deelnemers aan de workshop bedraagt 20 personen. Aanmelden kan via henny@museumwerf.nl.


q www.museumwerf.nl