woensdag 26 juni

Koffieochtend
09:30-12:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Wekelijkse koffieochtend in gebouw De Hoeksteen. Iedereen is welkom.

zaterdag 29 juni

Stadswandeling
14:00, Leerdam, Kerkstraat 55. Leerdamglasstad.nl organiseert weer instapstadswandelingen in Leerdam, onder leiding van een gids. Deelnemers komen meer te weten over de geschiedenis van de Glasstad, de wandeling voert langs bijzondere locaties en bezienswaardigheden in het centrum van Leerdam. Deelname kost 4,50 euro. De wandeling start om 14:00 uur vanaf het kantoor van Leerdamglasstad.nl aan de Kerkstraat 55. Reserveren via 0345-228533 of de website, hier zijn ook meer data te vinden.
leerdamglasstad.nl/stadswandeling

'Baantjer, het begin'
20:00, Culemborg, theater De Fransche School. Bij De Fransche School is 'Baantjer het begin' te zien. In de roerige jaren '80 wordt rechercheur De Cock (Waldemar Torenstra) gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn (Tygo Gernandt) stuit De Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

zondag 30 juni

'Rocketman'
15:00 & 20:00, Culemborg, theater De Fransche School. Taron Egerton is Elton John in de nieuwe bioscoopfilm Rocketman, een musicalfantasy gebaseerd op het bijzondere verhaal over de legendarische artiest in het begin van zijn muziekcarrière. In de film komen de meest geliefde nummers van Elton John voorbij die worden gezongen door hoofdrolspeler Taron Egerton. Rocketman vertelt het inspirerende verhaal over een jongen uit een klein dorp, die uitgroeide tot een van de meest iconische personen uit de popcultuur. De film is twee keer te zien in Culemborg: om 15:00 uur en om 20:00 uur.

maandag 1 juli

Wandeling met geheugentraining
10:00, Vianen, Hof van Batenstein. Welzijn Vianen organiseert een ochtendwandeling mét een geheugentraining. Ook mensen in een rolstoel of met een rollator kunnen meedoen. Deze deelnemers moeten wel zelf voor een begeleider of duwer zorgen als dat nodig is. De wandeling begint om 10:00 uur, de geheugentraining om 10:45 uur. Deelname kost 1 euro per onderdeel.

woensdag 3 juli

Spelmorgen
9:45-12:00, Zijderveld, De Krooshof. Ontmoetingscentrum Zijderveld nodigt iedereen uit voor een gezellige spelmorgen.

Open Eettafel Zijderveld
12:00, Zijderveld, De Krooshof. Open eettafel, vanaf 12:00 uur, de maaltijd start om 12:30 uur. Aan- en afmelden bij mevrouw van Nifterik (0345-641965) tot maandag 12:00 uur voorafgaande aan de woensdag van de open eettafel. In augustus is er geen open eettafel.

High tea
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Welzijn Vianen organiseert een high tea. Er zijn natuurlijk vele soorten thee om uit te kiezen. De middag begint met hartige sandwiches met zalm of eiersalade. Daarna worden er soesjes, taarten en bonbons geserveerd. Mensen met diabetes die bang zijn voor alle zoetigheid, kunnen dit vooraf even doorgeven, dan wordt er rekening mee gehouden. Er is ook muziek. De middag begint om 13:30 uur. Entree is 7,50 euro. Aanmelden moet voor maandag 1 juli en kan bij de receptie van Welzijn Vianen of via 0347-374097.

zaterdag 6 juli

Rommelmarkt
09:00-13:00, Zijderveld, Dorpsweg 8. Rommelmarkt in Zijderveld, bezoekers zijn tussen 09:00 en 13:00 uur welkom om te speuren tussen alle speelgoedartikelen, boeken, meubels, huishoudelijke spulletjes en antieke vondsten. Er zijn ook broodjes hamburger te koop. De opbrengst is bestemd voor de Nederlands hervormde kerk en haar activiteiten.

Trekkertrek Lexmond
12:00 uur - Lexmond - Achthoven - Derde Trekkertrek Lexmond met wedstrijd in de standaard- en sportklassen. Demo's door Red Impact, Red Dream, Secret of the Vally en Wild Pirate. Na afloop een optreden van Niks aan de Zeis.

By The Creek
12:00-23:00, Vianen, Middelwaard. De Middelwaard vormt weer het decor van het eendaagse festival By The Creek. Het recreatiegebied wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een tropisch paradijs. Er zijn vier muzieklocaties. De Utrechtse club BASIS neemt het viaduct voor zijn rekening: daar wordt techno gedraaid. Vunzige Deuntjes is te vinden op de meest tropische locatie: daar is dan ook r&b en hiphop te horen. ZeeZout is de plek voor de housemuziek. En nieuwkomer Rewind neemt bezoekers terug de tijd in en draait urban hits uit het verleden. Bij het Harbour-podium is ten slotte nog opzwepende housemuziek te beluisteren. Tickets zijn nog te koop via de website.
www.bythecreekfestival.com

maandag 8 juli

Samen haken of breien
19:00-21:00, Vianen, Hof van Batenstein. Bijeenkomst van het Brei- en haakcafé van Welzijn Vianen. Deelnemers breien en haken met elkaar en delen tips met elkaar. Entree is 2 euro, inclusief een kop koffie of thee en een sapje.

Dartavond
20:00-22:00, Vianen, Hof van Batenstein. Welzijn Vianen organiseert een dartavond in de Kwantzaal. Deelname kost 2,50 euro, inclusief koffie of thee. Er zijn drankjes aan de bar verkrijgbaar. Aanmelden is niet nodig. Ook op maandag 22 juli.

woensdag 10 juli

Zomeravondwandeling
19:00, Culemborg, Werk aan het Spoel. Het Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert een zomeravondwandeling langs de Lek door de Goilberdingerwaard. Reserveren is noodzakelijk en kan via de website. Er zitten kosten verbonden aan deelname.
www.glk.nl/activiteiten

Op de koffie bij Ria de Reus
13:00, Vianen. Hof van Batenstein. De scootmobielclub van Welzijn Vianen gaat weer op pad: deze keer staat er een bezoekje aan Ria de Reus in Nieuwegein op het programma. Deelnemers vertrekken om 13:00 uur bij het zorgcentrum. Rond 16:00 uur wordt de groep weer terugverwacht. Er gaan altijd vrijwilligers mee bij de uitstapjes. Er staat ook een ritje gepland op woensdag 24 juli, dan gaat de tocht naar Het Trefpunt in Hei- en Boeicop.

Goudsmid
13:30-16:00, Vianen, Hof van Batenstein. Welzijn Vianen heeft goudsmid Tony weer uitgenodigd. Hij repareert gouden of zilveren sieraden, schoonmaken is ook geen probleem.

Samen eten
18:00, Vianen, De Prenter. Gezamenlijke maaltijd voor alleenstaanden in De Prenter. Steeds staat er een ander internationaal gerecht centraal. Aanvang is 18:00 uur, deelname kost 7 euro inclusief een drankje. Aanmelden kan bij De Wijkwinkel in De Prenter via 0347-344365 of wereldkeukenprenter@gmail.com.

zondag 14 juli

Gezamenlijke kerkdienst
14:30, Everdingen, rooms-katholieke kerk. De Nederlandse hervormde gemeente van Everdingen de rooms-katholieke parochie van de Heilige Drie-eenheid organiseren een gezamenlijke kerkdienst. Dominee Van Wolfswinkel en pastoor Meijer spreken allebei tijdens deze middagdienst. Thema is: 'Samen in het licht'. Een koor - samengesteld uit gemeenteleden en parochianen van beide kerkgenootschappen en onder leiding van Marilou Krouwel - luistert de dienst op. Vanwege het thema is de opbrengst van de collecte bestemd voor de organisatie 'Light for the world', deze organisatie zet zich in voor mensen met een beperking (vooral visueel) in derdewereldlanden. Dit doen Light for the world onder meer door het verbeteren van de oogzorg en het stimuleren van goed onderwijs. De gezamenlijke kerkdienst in Everdingen begint om 14:30 uur.