Rommelmarkt in Zijderveld

zijderveld • Aan de Dorpsweg 8 in Zijderveld vindt zaterdag 6 juli een rommelmarkt plaats. Bezoekers zijn tussen 09:00 en 13:00 uur welkom om te speuren tussen alle speelgoedartikelen, boeken, meubels, huishoudelijke spulletjes en antieke vondsten. Er zijn ook broodjes hamburger te koop. De opbrengst is bestemd voor de Nederlands hervormde kerk en haar activiteiten.


Vragen over verkeer Meerkerk

meerkerk • De Vijfheerenlandense fractie van VHL Lokaal heeft bij het college duidelijkheid gevraagd over de verkeerssituatie tijdens de weekmarkt in Meerkerk. De plaatselijke supermarkteigenaar maakt zich hierover zorgen en heeft deze zorgen al diverse keren kenbaar gemaakt bij de gemeente. Er heeft al een dodelijk ongeluk plaatsgevonden. "Maar de situatie is niet veranderd. VHL Lokaal vindt dit een kwalijke zaak", schrijft raadslid John van der Velden in een toelichting bij de schriftelijke vragen. VHL Lokaal vraagt aan het college of er op dit moment al actie ondernomen wordt om deze onveilige situatie aan te pakken. En als dat niet het geval is, wanneer dit wel gaat gebeuren.


Gemeente op zoek naar input

hagestein • Gemeente Vijfheerenlanden is benieuwd of omwonenden of ouders van leerlingen van de Meester Vosschool in Hagestein ideeën hebben om de verkeersveiligheid rondom de school te vergroten. Mensen met creatieve oplossingen kunnen deze mailen naar info@vijfheerenlanden.nl.