• Het team van Lekvogels genoot van alle aandacht.
• Het team van Lekvogels genoot van alle aandacht. Foto: Peter Verbeek

Combiteam klopt Lekvogels met 5-6

lexmond • Een combinatieteam uit de regio Vianen won donderdagavond de slotavond van het voetbalseizoen van Lekvogels, de club van topscorer Swen van Dorp. Het werd 5-6.

In één competitie 36 keer scoren, dat is niet niks en komt ook niet elke jaargang voor. Dat aantal is echter geen record. Kevin Valkenburg en Mark Daalderop, beiden van Brederodes zaterdag, gingen Van Dorp in de seizoenen 2012/2013 en 2013/2014 met 42 respectievelijk 40 treffers voor.

Voorafgaande aan het ereduel, dat toe was aan zijn 28ste editie, werd Swen van Dorp in het zonnetje gezet door Peter Verbeek, correspondent van Het Kontakt. Nadat hij de topschutterstrofee had overhandigd kreeg Van Dorp uit handen van Lekvogels-voorzitter Jan de Jong een vorstelijk boeket.

Ongrijpbaar

De spelers van het combiteam acteerden in de openingsfase vooral defensief erg onwennig. Dat was koren op de molen van Lekvogels. Binnen de kortste keren had Ralf van Klij, die voor rust bijna ongrijpbaar was, al twee keer gescoord: 2-0. In de negende minuut werd Van Dorp op links diep gestuurd. Hij maakte vaart en gaf doelman Rens Huntjens (SC Everstein) met een schot in de verste hoek opnieuw het nakijken: 3-0.

Geleidelijk werd het samenspel van het combiteam beter en kreeg het meer greep op de wedstrijd. Op het kwartier maakte Nicky van Dam (HSSC '61) er 3-1 van, terwijl Tim van der Waal (Brederodes) de bal halverwege de eerste helft vanaf de rechterflank schitterend over keeper Eric Chaigneau schoot: 3-2. Na een half uur bekroonde Gino Vesters (Vianen) een individuele actie met de gelijkmaker: 3-3. In het laatste kwartier deed Lekvogels weer van zich spreken. Jesse Kersbergen en Swen van Dorp tekenden voor de 5-3 ruststand.

Na de thee hadden beide trainers een groot aantal wissels toegepast. Het voetbal boette in aan attractiviteit maar was het aankijken nog steeds waard. Op het uur bracht Mike de Groot (Brederodes) de spanning terug via een mooie kopbal: 5-4. Tien minuten later nam Niels den Braven (HSSC '61) de gelijkmaker voor zijn rekening, terwijl clubgenoot Richard Kool in de slotfase de winnende treffer maakte: 5-6. Een paar minuten voor tijd kreeg Swen van Dorp, voor wie het zowel een ere- als een afscheidswedstrijd was, een publiekswissel.


Peter Verbeek