woensdag 19 juni

Muziek in de bieb
10:00, Vianen, Bibliotheek Vianen. Muziekdocent Christianne Maurer komt langs bij Bibliotheek Vianen. Ze neemt een tas vol muziekinstrumenten mee, waarmee de kinderen zelf geluiden mogen maken. Ook zingt ze samen met ouders en kinderen vrolijke, spannende en juist heel rustgevende liedjes en leest ze verhalen voor. Na een half uur samen bezig zijn kunnen de bezoekers napraten met een kopje koffie of thee en een gezond drankje voor de kinderen. De bijeenkomst is de allereerste BoekStart Pret, dit is vanaf nu één keer in de maand op de derde woensdag. Bibliotheek Vianen organiseert deze ochtenden speciaal voor kinderen van ongeveer 2-4 jaar, samen met hun vader, moeder, opa of oma. Broertjes en zusjes mogen meekomen.
www.bibliotheeklekijssel.nl/vianen

Spelletjesmiddag
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een spelletjesmiddag in Hof van Batenstein. Deelnemers kunnen onder meer sjoelen, rummikubben of een potje kaarten. Entree is 2 euro inclusief een kop thee of koffie met een drankje en een hapje.

zaterdag 22 juni

De Snuffelkelder
10:00-13:00, Everdingen, Kweldam 15a. De Snuffelkelder is weer open. Naast huishoudelijke artikelen, schilderijen en borduurwerk, zijn er ook sieraden, speelgoed, boeken en kleding te vinden. Verder zijn de kledingrekken weer gevuld met tweedehands zomerkleding, voornamelijk merkkleding. De Snuffelkelder is elke zaterdag open van 10:00 tot 13:00 uur. Meer informatie: snuffelkelder@casema.nl.

Fairtradefietstocht
10:00, Leerdam. VHL4GlobalGoals - voorheen Team2015 - organiseert een familiefietstocht. Onderweg stoppen deelnemers bij vier horecalocaties, waar ze een fairtradelunch krijgen voorgeschoteld. Dit jaar gaat de tocht van zo'n 40 kilometer door verschillende kernen in Vijfheerenlanden. Deelnemers kunnen een voorkeursstarttijd doorgeven, ze kunnen beginnen om 10:00 uur, 10:30 uur of 11:00 uur. De startlocatie wordt later via de mail bekendgemaakt, maar is wel in Leerdam. Deelname kost 15 euro per persoon, dit is inclusief de hapjes en drankjes bij de horecagelegenheden. Aanmelden voor de fietstocht kan door een mailtje te sturen naar vhl4globalgoals@gmail.com. VHL4GlobalGoals is een vrijwilligersorganisatie die de wereldwijde Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen vastgesteld door de Verenigde Naties in Vijfheerenlanden probeert uit te dragen. Voorheen deed de organisatie dit voornamelijk in Leerdam, onder de noemer 'Team2015'.

Open dag bij de volkstuinen
13:00-16:00, Vianen, Panoven 29. Volkstuinvereniging Vianen organiseert ook dit jaar weer een open dag. Tussen 13:00 en 16:00 uur zijn bezoekers welkom aan de Panoven 29, langs het Merwedekanaal. Hier zijn zo'n honderd volkstuinen en grienden te vinden. Er zijn veel verschillende tuinen te bewonderen: originele moestuinen met bijna alleen groenten, gemengde tuinen, tuinen waar veel bloemen staan, tuinen die ook diervriendelijk zijn, beginnende tuinen, tuinen waar de bedden verschillende vormen hebben en nog veel meer. Er zijn zo'n twintig tuinen ook echt te bezoeken, daar zijn de tuinders aanwezig. Bij hen kunnen bezoekers ook terecht met vragen. Daarnaast kunnen belangstellenden informatie krijgen over de insectenweide die de komende tijd aangelegd wordt. Veel meer informatie over de vereniging is te vinden op de website.
www.volkstuinverenigingvianen.nl

Excursie
15:10, meerdere opstapplaatsen. Natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden organiseert een excursie naar de Mortelen in Oirschot. De Mortelen is een prachtig natuurgebied van het Brabants Landschap, met een sterke afwisseling van loofbossen en weilanden, met veel poelen, een coulissen-landschap. Deelnemers maken een wandeling van 8 kilometer. Meer informatie is te verkrijgen bij Koos Maat via 06-27236372 of koosmaat@solcon.nl. De natuur- en vogelwacht vertrekt om 15:10 uur vanaf de parkeerplaats bij het NS-station in Leerdam en om 15:30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Benedictushof 132 in Vianen.

maandag 24 juni

Dartavond
20:00-22:00, Vianen, Hof van Batenstein. Welzijn Vianen organiseert een dartavond in de Kwantzaal. Deelname kost 2,50 euro, inclusief koffie of thee. Er zijn drankjes aan de bar verkrijgbaar. Aanmelden is niet nodig.

woensdag 26 juni

'De Wilde Stad'
19:30, Vianen, Hof van Batenstein. Welzijn Vianen organiseert een filmavond, te zien is 'De Wilde Stad'. Een documentaire die de rijke natuur in een stedelijke omgeving laat zien. Entree is 2 euro, inclusief een kop koffie of thee en drankje en een hapje. Aanmelden is niet nodig.

donderdag 27 juni

Brei- en Haakcafé
19:00-21:00, Vianen, Hof van Batenstein. Bijeenkomst van het Brei- en haakcafé van Stichting Welzijn Vianen (SWV). Deelnemers breien en haken met elkaar en delen tips met elkaar. Entree is 2 euro, inclusief een kop koffie of thee en een sapje.

zaterdag 29 juni

Stadswandeling
14:00, Leerdam, Kerkstraat 55. Leerdamglasstad.nl organiseert weer instapstadswandelingen in Leerdam, onder leiding van een gids. Deelnemers komen meer te weten over de geschiedenis van de Glasstad, de wandeling voert langs bijzondere locaties en bezienswaardigheden in het centrum van Leerdam. Deelname kost 4,50 euro. De wandeling start om 14:00 uur vanaf het kantoor van Leerdamglasstad.nl aan de Kerkstraat 55. Reserveren via 0345-228533 of de website, hier zijn ook meer data te vinden.
www.leerdamglasstad.nl/stadswandeling

maandag 1 juli

Wandeling met geheugentraining
10:00, Vianen, Hof van Batenstein. Welzijn Vianen organiseert een ochtendwandeling mét een geheugentraining. Ook mensen in een rolstoel of met een rollator kunnen meedoen. Deze deelnemers moeten wel zelf voor een begeleider of duwer zorgen als dat nodig is. De wandeling begint om 10:00 uur, de geheugentraining om 10:45 uur. Deelname kost 1 euro per onderdeel.

woensdag 3 juli

High tea
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Welzijn Vianen organiseert een high tea. Er zijn natuurlijk vele soorten thee om uit te kiezen. De middag begint met hartige sandwiches met zalm of eiersalade. Daarna worden er soesjes, taarten en bonbons geserveerd. Mensen met diabetes die bang zijn voor alle zoetigheid, kunnen dit vooraf even doorgeven, dan wordt er rekening mee gehouden. Er is ook muziek. De middag begint om 13:30 uur. Entree is 7,50 euro. Aanmelden moet voor maandag 1 juli en kan bij de receptie van Welzijn Vianen of via 0347-374097.

maandag 8 juli

Samen haken of breien
19:00-21:00, Vianen, Hof van Batenstein. Bijeenkomst van het Brei- en haakcafé van Welzijn Vianen. Deelnemers breien en haken met elkaar en delen tips met elkaar. Entree is 2 euro, inclusief een kop koffie of thee en een sapje.

Dartavond
20:00-22:00, Vianen, Hof van Batenstein. Welzijn Vianen organiseert een dartavond in de Kwantzaal. Deelname kost 2,50 euro, inclusief koffie of thee. Er zijn drankjes aan de bar verkrijgbaar. Aanmelden is niet nodig. Ook op maandag 22 juli.

woensdag 10 juli

Op de koffie bij Ria de Reus
13:00, Vianen. Hof van Batenstein. De scootmobielclub van Welzijn Vianen gaat weer op pad: deze keer staat er een bezoekje aan Ria de Reus in Nieuwegein op het programma. Deelnemers vertrekken om 13:00 uur bij het zorgcentrum. Rond 16:00 uur wordt de groep weer terugverwacht. Er gaan altijd vrijwilligers mee bij de uitstapjes. Er staat ook een ritje gepland op woensdag 24 juli, dan gaat de tocht naar Het Trefpunt in Hei- en Boeicop.

Goudsmid
13:30-16:00, Vianen, Hof van Batenstein. Welzijn Vianen heeft goudsmid Tony weer uitgenodigd. Hij repareert gouden of zilveren sieraden, schoonmaken is ook geen probleem.