Veel voetbalmutaties in regio Vianen

vianen • Van de Viaanse voetbalclubs heeft zowel SC Everstein als Vianen zich geducht geroerd op de transfermarkt. Bij Brederodes blijft veel bij het oude.

Ondanks de degradatie naar de derde klasse is de jonge selectie van Brederodes voor het grootste deel intact gebleven. De groengelen krijgen versterking van Hamid Sarwari (NOAD '32), Marcel Peters (Vianen) en Nick van der Valk. De laatste had geen club maar kwam in het verleden uit voor jong FC Groningen, Volendam, Telstar alsmede de amateurs van FC Uitgeest en ADO '20. Na een jaar afwezigheid sluit Mike de Groot vanuit het derde elftal weer aan. René de Blok en Tjerk Heestermans (beiden gestopt) en Alexander McDermott (Altena) haken af.

Na een uitstapje van een jaar bij het Utrechtse DESTO maken Yently Lemmer en Nader Mechichi hun rentree bij Everstein. Guillermo Ooft, die vorig seizoen eveneens de kleuren van DESTO verdedigde, en eerder al een seizoen actief was voor Woerden, keert voor de tweede keer terug bij de roodwitten. Ook Martin Shijakov (was gestopt) en Ricardo de Keijzer (JSV) keren terug. Jort Binneveld, die in een grijs verleden één seizoen aan de dijk voetbalde, maakt de overstap van Vianen. Andere nieuwkomers in de selectie van trainer Remko Versteeg, die overkomt van Houten, zijn Jeffrey Burgers en Bart Orsel (beiden Brederodes), Björn Stathi (Schagen) en Mourad Doudouh (KVVA). Een zestal spelers had en heeft zijn spullen inmiddels ingeleverd: Luuk van de Harst (Rivierwijkers), Marijn van Helmondt (onbekend), Emiel Schippers (gestopt), Ilias Lakhal (FC Jeugd), Brayton Biekman (Smitshoek) en Yassine Boulghalgh (onbekend).

Vianen neemt afscheid van topscorer Jort Binneveld (SC Everstein), Marcel Peters (Brederodes), Sander Beniest (HSSC '61) en Mark Boss (gestopt). Hun vertrek wordt gecompenseerd door de komst van Dusty Louwaars en Mitchell Vanenburg (beiden JSV), Bradley Wetzel (Brederodes), Michael Vermeulen (IJF) en Quincy Richardson (RKDEO). Naast enkele jeugdspelers en spelers uit lagere elftallen komen de clubloze Justin Engelberts, Elroy de Gooijer, Justin Mouhmy en Roy Oosterlaken de selectie versterken.