• De expositie 'Puur' werd zaterdag geopend.
• De expositie 'Puur' werd zaterdag geopend. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Expositie 'Puur' geopend

vianen • Fotograaf Hennie Marks heeft onder de noemer 'Puur' bekende en minder bekende ondernemers van de Viaanse Voorstraat op de foto gezet. De portretten zijn de komende tijd te zien in de etalages op de Voorstraat.

De foto's zijn gemaakt op 'onthullende wijze', namelijk met blote schouders. Vandaar de titel: 'Puur'. Tijdens de Oldtimerdag zaterdag vond de officiële opening van de expositie plaats. Initiatiefnemer Hennie Marks wil op deze manier een ode brengen aan de Viaanse ondernemers in het centrum van de Vrijstad. En ook aandacht besteden aan de net heringerichte Voorstraat.

Zo'n 15 jaar geleden maakte Marks ook portretten van de ondernemers. Toen bevatten alle foto's een duidelijke verwijzing naar het vak of winkel van de betreffende ondernemers. Ook waren die portretten in kleur. Nu zijn het allemaal foto's in zwart-wit en zijn er slechts een paar subtiele verwijzingen te vinden naar het beroep van de geportretteerde.

Vanaf vrijdag 21 juni tot en met zaterdag 20 juli zijn de foto's te zien in verschillende etalages van de winkels op de Voorstraat.