Jonne Liefhebber: vier eerste prijzen

lexmond • Tijdens de officiële KNHS dressuurwedstrijd georganiseerd door de Killesteynruiters hebben de eigen leden mooie prestaties neergezet.

In de klasse L1 bij de paarden heeft Rianne de Jong met haar paard Brenda twee keer de eerste prijs in de wacht gesleept en totaal drie winstpunten op één dag behaald. Zij heeft nu voldoende winstpunten om te promoveren naar de klasse L2.

Jonne Liefhebber stond maar liefst vier keer op het hoogste treetje. Met haar pony Diamanto Du Bois, ook wel Dizzy genoemd, was zij twee keer de beste in de klasse M1 en ging met drie winstpunten naar huis. De echte uitschieter van de dag werd ook behaald door Jonne, met haar 3-jarige pony Golden Jack. In de klasse L1 wist Jonne met haar driejarige pony Golden Jack maar liefst vijf winstpunten bij elkaar te rijden. Jonne heeft Jack nog geen jaar onder het zadel. De pony is door de Killesteyn-amazone zelf opgeleid.

Pony's

Lynn Veenendaal, die pas sinds deze winter een combinatie vormt met haar pony Beau, pakte twee winstpunten in de klasse B. Ook Nienke Oskam en haar pony Mellow veroverden twee winstpunten in de klasse L2. Tessa van Rossum won met haarrpony Isa in het Z2, de hoogste klasse bij de pony's, twee keer de eerste prijs.

Record

De wedstrijd in Lexmond werd druk bezocht en met totaal 61 starts was er een recordaantal deelnemers. De volgende dressuurwedstrijd bij de Killesteynruiters is het eerste deel van de strijd om de Potlooijen Cup op zaterdag 22 juni.