Erewedstrijd voor Swen van Dorp

vianen • In de regio Vianen heeft Swen van Dorp (Lekvogels) met afstand de meeste doelpunten van het afgelopen seizoen gescoord. De centrumspits kwam tot 36 treffers. Met zijn team speelt hij op donderdag 20 juni een erewedstrijd tegen een elftal dat bestaat uit spelers van SC Everstein, Brederodes, HSSC '62 en Vianen. Het duel, dat wordt gespeeld op sportpark Het Bosch in Lexmond en begint om 19.30 uur.


Podiumplaats voor Red Impact

stroe • De regionale deelname aan de tractorpullingwedstrijden die zaterdag zijn gehouden in Stroe was beperkt. In de klasse Supersport 4,5 ton Topniveau gaat team Red Impact het steeds beter doen. Henri Versluis realiseerde met de nieuwe trekker in de eerste run een full pull, en plaatste zich daarmee voor de finale. Daarin werd, achter Simply Green en Peeters, een fraaie derde plaats behaald (98,74 meter). In het tussenklassement staat het Zijderveldse team met 39 punten op de negende plek. Het veld van de sportklasse 2,5 ton Topniveau bestond uit dertien deelnemers. Met zijn Little Red Poison slaagde Aart de With er niet in de finale te halen. Met een afstand van 107,95 meter werd hij zesde. In het tussenklassement staat de Hagesteiner, met 57 punten, eveneens op de zesde plek.


Pilz Vianen Open bij LTV Vianen

vianen • Het tennistoernooi Pilz Vianen Open bij LTV Vianen wordt dit jaar gehouden van zaterdag 29 juni tot en met zondag 7 juli. Het toernooi staat in het enkelspel open voor categorie 2 tot en met 9, in het dubbel voor speelsterkte 3 tot en met 9. Alle deelnemers kunnen op vrijdag 5 juli gratis aanschuiven voor de BBQ. Inschrijven is mogelijk tot en met 20 juni via mijn.knltb.nl.


LTV Vianen verliest thuis met 2-4

vianen • Op de zesde speeldag verloor het mannenteam van LTV Vianen de inhaalwedstrijd tegen Etten-Leur met 2-4. Kopman Melvin Hauwert trof een zware tegenstander en stond voor een onmogelijke opgave. Met twee keer 0-6 was er voor hem geen eer te behalen. Tom van Hansbergen verloor in twee sets: 5-7 en 2-6. Kenny Kandel bracht LTV Vianen terug in de race door zijn single met degelijk spel te winnen (6-3 en 6-4). Rody Kandel kon het niet bolwerken en verloor zijn eerste duel van deze competitie (5-7 en 3-6): 1-3. Het koppel Hauwert/Rody Kandel verloren met twee keer 2-6.

Rik Hertsenberg en Van Hensbergen bakten er aanvankelijk niet veel van. Ze verloren de openingsset met 1-6. De tweede wonnen ze wél, en de beslissende set draaide uit op een tiebreak. Het Viaanse duo werkte maar liefst vijf matchpoints weg en won uiteindelijk met 16-14: 2-4.


Reuzevangst voor Jan Tukker

vianen • De derde wedstrijd van hsv De Reiger op het Amsterdams/Rijnkanaal is gewonnen door Jan Tukker met een vangst van liefst 7750 gram. Hij werd op grote afstand gevolgd door Arie van Dam met 3750 gram, Gerrit de Jong met 3550 gram, Rob Kluvers met 1000 gram en Joop Hirt met 450 gram. De volgende wedstrijd is op 23 juni op het Merwedekanaal. De derde avondwedstrijd werd gewonnen door Rob Kluvers.