• Ook dit jaar wordt in Everdingen de Midsummerfietstocht gereden.
• Ook dit jaar wordt in Everdingen de Midsummerfietstocht gereden. Foto: Dick Stoffelen

'Een aantrekkelijk en gevarieerd programma met voor elk wat wils'

Minifeestweek bij OV Everdingen

everdingen • De komende weken staat het dorp bol van de activiteiten: vrijdag 21 juni wordt de Midsummerfietstocht gehouden en van 26 tot 29 juni staat de Minifeestweek op het programma. Eerder werd besloten om de vijfjaarlijkse feestweek te schrappen, omdat het steeds lastiger werd zo'n groot evenement rond te krijgen. Maar van lieverlee begon het toch te kriebelen bij het Oranjebestuur. "We wilden graag een paar mooie activiteiten organiseren. We hebben overleg gevoerd met de beheerder van het dorpshuis en dat heeft ertoe geleid dat we een Minifeestweek organiseren met een gevarieerd en aantrekkelijk programma met voor elk wat wils", vertelt voorzitter Dick Stoffelen.

Maar eerst wordt vrijdag 21 juni de Midsummerfietstocht gehouden. Het is voor de derde keer dat de vereniging deze tocht organiseert. "De belangstelling groeit elk jaar. Rob van de Lagemaat zet twee prachtige tochten uit. Een kortere van circa 25 kilometer en een wat langere van 35 kilometer. Uiteraard is de Midsummerfietstocht ook geschikt voor mensen met een e-bike. We hopen dat de groei van het aantal deelnemers doorzet en de fietstocht net zo'n groot evenement wordt als de winterwandeling waar zeker 200 personen aan meedoen." Onderweg is er een rustmoment met een drankje. "De finish ligt bij het dorpshuis waar de fietsers verwelkomd worden met een hapje en een drankje. De mogelijkheid bestaat om daar nog even na te genieten van de tocht. De inschrijving op 21 juni vindt van 18:00-20:00 uur plaats in het dorpshuis. Deelname kost 5,00 euro per persoon. Iedereen kan meedoen aan de tocht, de rit duurt ongeveer twee uur.

De week daarop is het tijd voor de Minifeestweek. Het programma begint op woensdag. De middag is geheel ingeruimd voor de kinderen met van 12:30-14:00 uur pannenkoeken eten in de tent naast het dorpshuis. Aansluitend is er tot 15:30 uur een optreden van Theatergroep 'Allemaal Kinderspel' uit Culemborg. De kindermiddag is gratis. 's Avonds staat er van 20:00-22:30 uur een seniorenavond op het programma. Donderdag 27 juni staat geheel in het teken van bingo. 's Middags van 15:30-17:00 uur is er een kinderbingo, deelname is gratis. Vanaf 20:00 uur is het tijd voor de bijzondere Familie feestbingo, er wordt gespeeld om mooie prijzen. Vrijdag is het feestvieren geblazen met van 19:00-20:30 uur een Sprookjesdisco. Later op de avond komen de volwassenen aan bod met een grote feestavond met CAPO en Wijsneus en Pim. Ook voor zaterdag is een aantrekkelijk programma samengesteld. Op deze slotdag komt 's middags het onderdeel 'Bijzonder Fietsen' aan bod. In twee categorieën wordt op speciale fietsen 'geknokt' om de prijzen. Van 16:30-18:00 uur is er een wijnproeverij met hapjes en de feestweek wordt van 18:00-21:00 uur afgesloten met een barbecue. Dick Stoffelen kijkt uit naar de fietstocht en de Minifeestweek. "We hebben ons best gedaan om er een aantrekkelijk programma van te maken. We houden de kosten zo laag mogelijk en er zijn goede afspraken met het dorpshuis. We hebben er zin in. We hopen dat zoveel mogelijk mensen meedoen." Alle informatie is te vinden in het programmaboekje, website www.oveverdingen.nl en de facebookpagina van de vereniging.