Beelden zakkenrollers vrijgegeven

lexmond • De politie heeft beelden vrijgegeven van zakkenrollers die in Lexmond op vrijdag 1 februari dit jaar een vrouw beroofd hebben in de SPAR in Lexmond.

De vrouw doet op die bewuste ochtend rond 10:45 uur boodschappen in de supermarkt aan De Laak. In het pad met de frisdrank laat ze haar karretje even staan. Dan slaan de daders toe. Terwijl de één haar portemonnee uit de tas haalt, doet de ander alsof hij interesse heeft in frisdrank. De winkelier ziet de twee snel naar de uitgang lopen en vertrouwt het niet. Hij rent ze achterna. Ook de naastgelegen rijwielhandelaar sluit zich bij de achtervolging aan. Zij zien dat de twee verderop in een Mercedes met een Pools kenteken wegrijden.

Verdachte één was een blanke tot licht getinte jongen met een normaal postuur, zwart kort haar en een dun zwart snorretje. Hij droeg een paarse gewatteerde jas, een blauwe spijkerbroek en blauwe sportschoenen met witte zoolrand. Verdachte twee was ook blank, hij had een normaal postuur met donkerblond kort haar waarvan de zijkanten opgeschoren. Hij droeg een grijze jas met capuchon.

Beelden van deze zaak werden uitgezonden via het politieprogramma Bureau Hengeveld van rtv Utrecht, ze zijn terug te kijken via onderstaande website. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.


q www.rtvutrecht.nl/bureauhengeveld