Nationale Sleepbootdagen Vianen 2019 - Donderdag
Nationale Sleepbootdagen Vianen 2019 - Donderdag Foto: Nico Van Ganzewinkel

fotoreportage nationale sleepbootdagen

vianen • De organisatie van de Nationale Sleepbootdagen in Vianen kijkt terug op een geslaagde editie. Het weer zat mee – zeker gezien de ietwat sombere verwachtingen, er waren geen incidenten en iedereen leek het naar zijn of haar zin te hebben.

Tijdens het driedaagse evenement houdt de stichting Nationale Sleepbootdagen Vianen iedere ochtend een meeting. Of palaver, zoals de schippers het noemen. Om de probleempjes en uitdagingen van de dag te bespreken. Deze editie waren dat stuk voor stuk korte overlegjes, vertelt PR-man Henk Lammertink tevreden. "Iedere keer gingen er alleen maar duimpjes in de lucht."

Het enige probleem was eigenlijk meer een luxeprobleem: op donderdag had een extra pendelbusje tussen het parkeerterrein bij de Miele en het evenemententerrein handig geweest. Lammertink: "Maar we hebben eigenlijk altijd aan één bus genoeg gehad. Nu hadden er op een zeker moment zeker twee kunnen rijden, gezien de bezoekers. De wachttijden liepen een klein beetje op. Maar ja, probeer maar een tweede bus te regelen op Hemelvaartsdag. Niet te doen natuurlijk." De plotselinge toestroom van bezoekers had ook een beetje met het weer te maken: op donderdag was het tot de middag een beetje miezerig, vervolgens klaarde het op. En toen kwam ook de bezoekersstroom flink op gang. "Je kon over de hoofden lopen", zegt Lammertink.

Ook voorzitter Anne Middendorp vond het een "prachtige editie". Vooral de vrijdagavond is voor hem altijd een hoogtepunt. "Dat is een beetje mijn dag, heel Vianen tref je dan in de Grote sluis. Iedereen hangt over de reling, het is alsof je in een soort arena staat. Ja, het was weer heel gezellig."


Fotografie

Nico van Ganzewinkel