'School aan het water' in Vianen

vianen • Viaanse leerlingen van groep 1 en 2 doen de komende periode mee aan het project 'School aan het water'. Hierin gaan de kinderen aan de slag met het onderzoeken van water in taal, beeld en beweging. Ze worden zich bewust van het water in hun directe leefomgeving. De kleuters onderzoeken water met verschillende zintuigen en gaan dieper in op de kleur en beweging van het water. In de laatste les komt gastdocent Arda Cassée op school om een waterverhaal te vertellen, wat ook de fantasie van de kinderen moet prikkelen. 'School aan het water' is een project van Kunst Centraal, een instelling die ontmoetingen regelt tussen kinderen en lokale kunstenaars en instellingen.


Geld voor zangvereniging

zijderveld • De Rabobank Clubkas Campagne heeft voor de christelijke gemengde zangvereniging Laudate Dominum uit Zijderveld een bedrag van 149,24 euro opgebracht. De recent gehouden collecte voor het Prins Bernard Cultuurfonds bedroeg 462,43 euro. Van het laatste bedrag mag de vereniging de helft houden, wat dus 231,21 euro oplevert voor de kas van de zangvereniging.


Wandellust loopt Michaelmars

everdingen/hagestein • Wandelsportvereniging Wandellust uit Everdingen/Hagestein doet zaterdag 8 juni mee aan de 55e Michaelmars in Nijmegen. De vereniging gaat hier met de bus naar toe, niet-leden kunnen voor € 12,50 mee. Verdere inlichtingen bij Toos Boumeester, Weidekamp 6, Vianen, tel.: 06-11196910 of e-mail abbo@hetnet.nl. Vertrektijden van de bus: Culemborg: 8:45, Everdingen: 9:00, Hagestein: 9:15 en Vianen: 9:25, vanaf bushalte 't Slijk.