• Joey Balk wordt getroost door doelman Tim van Rooijen.
• Joey Balk wordt getroost door doelman Tim van Rooijen. Foto: Peter Verbeek

Trainer: 'Weer tekort gedaan'

Brederodes redt het niet

vianen • Driekwart van de wedstrijd had Brederodes alles in eigen hand. Pas in de slotfase gooide GDC roet in het eten.

De Eethenaren kregen snel twee beste kansen, maar Brederodes kwam met de schrik vrij. Tussen de twaalfde en de veertiende minuut werd routinier René de Blok twee keer op maat bediend, en beide keren liet hij zien het scoren niet te zijn verleerd: 2-0. De groengelen verzuimden daar een passend vervolg aan te geven. Het elftal zakte enigszins in en won te weinig duels.

De gasten kwamen echter niet tot uitgespeelde kansen. Op het halve uur legde De Blok de bal panklaar voor de voeten van Julian van Abkoude. Diens schot werd echter op de doellijn geblokt. Na een elleboogje van Bowan de Bruin kende arbiter De Wild de bezoekers een strafschop toe. Vanaf de stip kende Wesley van der Wardt geen pardon: 2-1.

Kansloos

GDC, dat beter uit de kleedkamer kwam dan de gastheren, zag de achterstand in de elfde minuut oplopen tot 3-1. Doelman Tim van Rooijen was kansloos op het schot van Van Abkoude. Dat De Blok zich kort daarop moest laten vervangen was een aderlating voor de groengelen. Tien minuten voor tijd kreeg GDC, door een treffer van Jelle Bouman, opnieuw aansluiting: 3-2. Dat maakte extra krachten los bij de gasten, die even later een numerieke meerderheid kregen nadat De Bruin uit het veld was gestuurd. Brederodes zag daarna lijdzaam toe dat Maarten van Wijlen en Menno Schouten de achterstand van GDC ombogen in een 3-4 voorsprong.

Het commentaar van trainer Hans van Doorn was duidelijk. "We hebben ons weer tekort gedaan en dat is een afspiegeling van het hele seizoen. Onze wissels zorgden voor onrust en we hebben GDC in de slotfase gewoon zijn gang laten gaan."