Verlies voor LRC en Leerdam Sport

leerdam • LRC had zich bij winst op GRC'14 geplaatst voor de nacompetitie, maar verloor met 0-2, waardoor de gasten zich veilig speelden én de derde periode wonnen.

LRC-trainer Rob Hilbers was teleurgesteld. "We hebben ons gehandhaafd en dat is prima. Maar het gevoel is anders. We hadden gewoon de nacompetitie kunnen halen. Dat heeft er best in gezeten. Daarom is het lastig om echt blij te zijn dat we ons veilig hebben gespeeld." Hilbers vond zijn ploeg tegen GRC'14 prima spelen. "We voetbalden degelijk, hadden meer de bal en kregen ook de betere kansen. Maar we missen dit seizoen een echte spits. Vandaag was het een kwestie van afdrukken. Dat lieten we helaas na."

Leerdam Sport

Voor Leerdam Sport stond er in de wedstrijd bij Herovina niks meer op het spel. Omdat Herovina zich voorbereidt op de nacompetitie, werd het een veredeld oefenpotje in Herwijnen. "Het seizoen was voor ons al gedaan en de echte motivatie was er natuurlijk niet", zei trainer Yoni Sahertian. "Ik heb veel jonkies laten spelen. Herovina speelde ook niet in zijn sterkste opstelling." Het duel werd dus niet meer dan een recreatief potje voetbal. Herovina nam in eerste instantie afstand van zijn tegenstander. Via doelpunten van Jesse van Vliet en Maarten Lievaart kwam de thuisploeg op 2-0. Ruben de Pender maakte namens de Leerdammers de aansluitingstreffer: 2-1. Nadat routinier Maurice Schopenhouer en opnieuw Lievaart de marge vergrootten, kwam Leerdam Sport nog wel dichtbij. Ray Kant scoorde de 4-2, waarna invaller Juarth Leihitu de 4-3 maakte.
Het slotakkoord was echter toch weer aan Herovina. Maarten Lievaart bepaalde met zijn derde treffer van de middag de eindstand op 5-3.