• VIKO viert feest na het behalen van de titel.
• VIKO viert feest na het behalen van de titel. Foto: Aangeleverd

VIKO viert met twee kampioenschappen dubbel feest in Mijdrecht

VIKO pakt titel na zege

mijdrecht • De titel betekent dat VIKO promoveert naar de eerste klasse. Ook het tweede team van VIKO wist afgelopen zaterdag vrij simpel te winnen in Mijdrecht. Omdat de naaste concurrent diezelfde middag punten liet liggen, mocht ook VIKO 2 zich kampioen noemen. Zodat er een dubbel feestje werd gevierd.

Afgelopen zaterdag reisde de gehele selectie van VIKO richting Mijdrecht om aan te treden tegen Atlantis. Het tweede team van VIKO gaf het goede voorbeeld door in een leuke wedstrijd met mooie doelpunten vrij eenvoudig van Atlantis 2 te winnen. Uren later werd bekend dat concurrent Ados van Fiducia had verloren en daardoor VIKO 2 al vroeg in de competitie aan het kampioenschap hielp.

Opdracht

Voor het eerste team was de opdracht duidelijk: bij winst in Mijdrecht was het kampioenschap en de promotie naar de eerste klasse een feit. Atlantis was niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven, maar zette het duel ook niet meteen op slot. Hierdoor ontstond een leuke en aantrekkelijke wedstrijd. De ploeg uit Mijdrecht nam meteen de leiding, maar dat was zaterdag ook de enige keer dat dit VIKO overkwam. Met rustig spel en met mooie, lange aanvallen controleerden de gasten de eerste helft. Atlantis deed wat het kon en het lukte hen regelmatig te scoren, waardoor beide ploegen de rust in gingen met maar één doelpunt verschil: 7-8.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien. Atlantis wist nog één keer gelijk te komen, maar door twee mooie afstandsschoten van Romy Houweling, die de plek van Natascha Hazendonk innam, nam VIKO weer de leiding. Vervolgens kwam de winst niet meer in gevaar. De in groten getale meegereisde supporters zagen VIKO de eindstand bepalen op 13-19, zodat na het laatste fluitsignaal het kampioensfeestje kon worden gevierd.

Afscheid

VIKO moet nog twee competitiewedstrijden spelen, maar deze zullen vooral in het teken staan van het afscheid nemen van drie spelers en de coach. Jeffrey Vlietstra, Rules Buitelaar en Jorien Elbertsen hebben om verschillende redenen besloten te stoppen met het spelen in het eerste team. Coach Berry van den Broek zoekt na twee jaar VIKO, waarmee hij op het veld in twee jaar tijd van de derde naar de eerste klasse promoveerde, een nieuwe uitdaging.

Doelpuntenmakers: Jeffrey Vlietstra (5), Vikash Missier (5), Jelmar van Zoolingen (3), Romy Houweling (2), Rules Buitelaar, Linsey van Mourik, Annelies Visser en Jorien Elbertsen allen 1.