Fitbit te winnen bij Vianenvoorelkaar.nl

vianen • Vianenvoorelkaar.nl, het platform voor vrijwilligerswerk in Vianen en omstreken bestaat 4 jaar. Het platform bereikt nog steeds nieuwe vrijwilligers. Vrijwilligerswerk is namelijk goed voor je lichaam en geest, zo vinden ze bij Vianenvoorelkaar.nl. Daarom is deze week de zomerfitactie gestart, waarbij vrijwilligerswerk wordt gepromoot als manier om iets goeds te doen én om fit te blijven. Te winnen: een Fitbit.

Uit onderzoek blijkt dat het platform Vianenvoorelkaar.nl ervoor zorgt dat meer mensen zich inzetten voor een ander. De vrijwilligers zijn met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar ook jonger dan de traditionele vrijwilliger. De verklaring voor de groei van vrijwilligers is de verrassende invulling van het vrijwilligerswerk, aldus Simone Visser, coördinator Vianenvoorelkaar.nl. "Het platform verzamelt alle vrijwilligersactiviteiten op één plek. Het aanbod is divers; van een boodschapje doen tot samen wandelen. Je krijgt door de site ook slimme suggesties voor passend vrijwilligerswerk toegestuurd op basis van jouw wensen."

Om het vrijwilligerswerk in Vianen en omstreken verrassend te houden, worden regelmatig acties georganiseerd. Deze maand maken deelnemers bijvoorbeeld kans op een Fitbit (een horloge die alle actieve bezigheden op een dag meet), om te ontdekken hoe fit je wordt van vrijwilligerswerk. Simone Visser: "Iedereen wil fit zijn voor de zomer. En dat kun je heel goed combineren met iets goeds doen! Dus kom in beweging. Met een uur rolstoel duwen, boodschappen tillen of de stoep aanvegen verbrand je net zoveel calorieën als een uurtje fitnessen. Het is nog gratis ook, inclusief de dikke glimlach en karmapunten achteraf!"

Allerlei vrijwilligersactiviteiten in de buurt zijn te vinden op de website van Vianenvoorelkaar.nl. Zo zijn er vacatures bij Hospice Vianen en Hof van Batenstein. Maar: er zijn ook oproepen van Vianezen die hulp nodig hebben bij een eenmalig klusje. Zo zoekt Mirjam iemand die haar balkon 'katproof' kan maken. En Tineke zoekt naarstig iemand die een kast bij haar naar boven kan tillen.


q www.vianenvoorelkaar.nl!