woensdag 22 mei

Koffie drinken
09:30-12:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Iedereen is welkom voor een kop koffie in gebouw De Hoeksteen in Vianen. De koffieochtend is van 09:30 tot 12:00 uur.

Koffie- en spelochtend
10:00-12:00, Everdingen, kantine sc Everstein. Stichting Vitaal Dorp in Everdingen organiseert elke woensdagochtend een koffie- en spelochtend bij de voetbalvereniging. Iedereen is welkom hierbij aan te schuiven. De activiteit duurt tot 12:00 uur.

Bijeenkomst Iris
20:00-22:30, Vianen, De Prenter. Spiritueel centrum Iris organiseert een avond. Sophie Mulder is te gast, zij doet aan psychometrie. Deelnemers moeten een foto of voorwerp op tafel leggen. Entree is 6 euro.

donderdag 23 mei

Postzegelbeurs
19:00-21:30, Vianen, De Prenter. Postzegelvereniging De Posthoorn organiseert weer een beurs. Verzamelaars zijn welkom om zegels te ruilen, er is ook een veiling.

vrijdag 24 mei

Dansavond
19:30-23:00, Vianen, Hof van Batenstein. Dj Rietje verzorgt weer een dansavond in Hof van Batenstein, op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV). Iedereen is welkom om te komen luisteren en een dansje te wagen. Alleen luisteren mag overigens ook. De avond begint om 20:00 uur, entree is 3,50 euro inclusief een kopje koffie of thee en een hapje. De avond is rond 23:00 uur weer afgelopen.

zaterdag 25 mei

Inzameling
10:00-12:00, Hagestein, Lange Dreef 22. Stichting Contacten Roemenië-Vianen is onlangs met een volgeladen truck met mega-oplegger richting Roemenië vertrokken. De goederen zijn gelost in de steden Gilau, Cluj en Reghin. In de loop van dit jaar hoopt de stichting nog één of meerdere transporten richting de drie genoemde steden in Roemenië te organiseren. Dit is echter wel afhankelijk van de financiële steun en donaties die de stichting ontvangt. Stichting Contacten Roemenië-Vianen gaat onvermoeibaar door met haar inzamelingen. Tussen 10:00 en 12:00 uur zijn spullen welkom in de loods in Hagestein. Op dit adres staat dan ook een collectebus gereed, waarin geld ter bestrijding van de transportkosten kan worden gedeponeerd. Het is ook mogelijk een gift te storten op bankrekeningnummer NL 06 INGB 0000 0375 48 ten name van stichting Contacten Roemenië-Vianen.

Zaterdagmiddagconcert
14:00, Zijderveld, dorpshuis De Krooshof. Pianoleerlingen van Elly van Bruggen en dwarsfluitleerlingen van Marilou Krouwel treden op in De Krooshof in Zijderveld. Er zijn twee concerten van 1 uur: één om 14:00 uur en één om 15:30 uur. Iedereen is welkom om te komen luisteren naar de optredens, entree vrij. Er zijn muziekstukken in diverse stijlen te beluisteren, van klassiek tot pop. De musici komen uit de hele regio: Elly van Bruggen geeft onder meer les in Leerdam, evenals Marilou Krouwel, die ook lesgeeft in Vianen en Everdingen. Voor meer informatie: elly@muziekstudioemu.nl en m.krouwel@casema.nl.

maandag 27 mei

Breincafé Camino
10:00-12:00, Vianen, De Prenter. Bijeenkomst van Breincafé Camino, waar iedereen terecht kan die vragen heeft over geheugenklachten of beginnende dementie. Ook naasten en mantelzorgers zijn welkom. Er zijn elke week twee inloopmomenten in De Prenter: op maandag van 10:00 tot 12:00 uur en op woensdagmiddagen van 13:30 tot 16:30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Bingomiddag
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een bingomiddag, voor mensen voor wie de bingoavonden te laat doorgaan. De bingo begint om 13:30 uur. Deelname kost 3,50 euro, inclusief plankje, koffie of thee en een drankje met een hapje.

dinsdag 28 mei

Bloemschikken
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batensten. Stichting Welzijn Vianen (SWV) verzorgt een workshop bloemschikken in de educatieruimte. Deelnemers moeten een mesje, schaar en kniptangetje meenemen. Deelname kost 8 euro, inclusief een drankje. Aanmelden moet voor donderdag 23 mei bij de receptie van de SWV of via 0347-374097.

woensdag 29 mei

Koffie- en spelochtend
10:00-12:00, Everdingen, kantine sc Everstein. Stichting Vitaal Dorp in Everdingen organiseert elke woensdagochtend een koffie- en spelochtend bij de voetbalvereniging. Iedereen is welkom hierbij aan te schuiven. De activiteit duurt tot 12:00 uur.

zaterdag 1 juni

Baklopen
13:00-17:00, Vreeswijk, Museumwerf Vreeswijk. De museumwerf organiseert 'De middag van het baklopen'. Iedereen die wel eens achter de bak heeft gelopen of daar ooit van droomde (of alleen wil toekijken), is welkom. Op deze zaterdag ligt de ijsselaak Door Gunst Verkregen volgeladen met zand bij de museumwerf. Het schip wordt die middag gelost, met hulp van bezoekers. Dat kan, want de 'Door Gunst Verkregen' is voorzien van een zelflosinstallatie. Met deze belangrijke uitvinding uit 1916 kunnen de bakloper (de persoon in het ruim) en de lierman of -vrouw (op het voordek) samen het zand lossen. Entree is 2 euro. Donateurs en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Stadswandeling
14:00, Leerdam, Kerkstraat 55. Leerdamglasstad.nl organiseert weer instapstadswandelingen in Leerdam, onder leiding van een gids. Deelnemers komen meer te weten over de geschiedenis van de Glasstad, de wandeling voert langs bijzondere locaties en bezienswaardigheden in het centrum van Leerdam. Deelname kost 4,50 euro. De wandeling start om 14:00 uur vanaf het kantoor van Leerdamglasstad.nl aan de Kerkstraat 55. Reserveren via 0345-228533 of de website, hier zijn ook meer data te vinden.
www.leerdamglasstad.nl/stadswandeling

'Waterklanken'
16:00, Vianen, Grote Kerk. In het kader van het Waterjaar verzorgt het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS) een concert in de Viaanse Grote Kerk een concert. Titel: 'Waterklanken'. Het symfonieorkest met ca 45 enthousiaste muzikanten speelt onder leiding van dirigent Hans de Munnik een afwisselend programma met water als overkoepelend thema. Het publiek wordt meegevoerd door een storm op zee uit de 'Peer Gyntsuite' van Edvard Grieg, naar een liefelijke beek uit de 'Pastorale' van Beethoven en het gerstenat in de kroeg uit 'Traviata' van Verdi. Ook het eerste deel van Mendelssohns 'Lobegezang' staat op het programma. Het concert begint om 16:00 uur, toegang is gratis. Er is wel een collecte na afloop.
www.nasnieuwegein.nl

maandag 3 juni

Wandeling met geheugentraining
10:00, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een ochtendwandeling mét een geheugentraining. Deelname kost 2 euro (of 1 euro per onderdeel), dit is inclusief een kop koffie en een sapje na afloop. Ook mensen in een rolstoel of met een rollator kunnen meedoen. Deze deelnemers moeten wel zelf voor een begeleider of duwer zorgen als dat nodig is. De wandeling start om 10:00 uur, de geheugentraining om 10:45 uur. Aanmelden is niet nodig.

Alzheimer Café
19:00, Vianen, zorgcentrum Hof van Batenstein. Het Alzheimer Café in Vianen organiseert een pubquiz om het seizoen af te sluiten. De bijeenkomst vormt meteen ook het afscheid van 'kroegbaas' en psycholoog Debby van Rhijn. Iedereen is welkom, de koffie staat vanaf 19:00 uur klaar. Het programma begint om 19:30 uur en eindigt om 21:30 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en na te praten. De toegang is gratis en aanmelding niet nodig.

woensdag 5 juni

Bingo
09:45, Zijderveld, dorpshuis De Krooshof. Bingo in het dorpshuis in Zijderveld. De zaal is om 09:45 uur open. Er zijn kleine prijsjes te winnen.