Zevenklapper Meerkerk, Ameide wint

gorinchem/meerkerk • Meerkerk en Ameide waren zaterdag succesvol. Meerkerk kwam tegen Unitas via een zevenklapper tot een eclatante 0-7 overwinning, Ameide verschalkte Hardinxveld via een slotoffensief: 1-3.

Op Molenvliet kende de ploeg van Meerkerk-trainer Gerrie Schaap tegen Unitas een moeizame start. Maar in deel twee gingen de geelhemden los en werd de honger pas bij 0-7 gestild.

Eigen doelpunten

SV Meerkerk werd geholpen door het feit dat de thuisploeg door vroege wissels snel met tien man kwam te staan en bovendien twee keer zelf scoorde. "Bij ons waren Daan van der Leun, Youri van Blanken, Mechiel van Zessen en Floren Streefkerk (2x) de doelpuntenmakers. We staan drie punten voor in de periode en hebben bovendien een veel beter doelsaldo dan onze concurrenten. Dat gaan wij tegen VVAC niet meer weggeven", zei Schaap tevreden.

Sterk slotoffensief

Een van beide kanten niet al te beste wedstrijd werd door Ameide met 1-3 over de streep getrokken. "Door een per ongeluk goed vallende bal kwamen we net voor rust op achterstand. Na rust schakelden we daarom direct over op wat opportunistischer spel", legde Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout uit.

Bluf

De bluf werd niet direct beloond, want tegenstander Hardinxveld kreeg de kansen. In de slotfase sloegen de gasten toe. Izak Westerhout en de invallers Jules de Gans en Jorian de Hoop waren trefzeker voor de blauwwitten, die zicht houden op plek 3 en dus op deelname aan de nacompetitie.