Vianen pas kort voor tijd écht verslagen

vianen • In een duel zonder belangen moest Vianen zich tegen Elinkwijk pas pal voor tijd écht gewonnen geven: 1-3. Het grote verschil tussen de aan elkaar gewaagde teams was dat de gasten hun schoten bijna allemaal tussen de palen mikten, terwijl die van de thuisclub onnauwkeurig waren. Door een ongelukkig eigen doelpunt van Danny Stoffelen werd het 0-1. Niet veel later werd een Viaanse ingooi onderschept en met weinig spelers achter de bal lag de weg naar 0-2 open. De tricolores waren de kluts kwijt, maar met een aantal reddingen sleepte doelman Rick Leeman zijn ploeg door die lastige fase. Na rust had Vianen zijn zaakjes beter op orde. Met veel druk naar voren ontstonden enkele kansen. De beste was voor Stoffelen, maar via de onderkant van de lat caramboleerde de bal terug in het veld. Een kwartier voor tijd bekroonde Luciano Triep een individuele actie met de aansluitingstreffer: 1-2. Kort voor het eindsignaal scoorde Elinkwijk uit een counter de 1-3.


HSSC'61 blijft nog altijd in de race

gameren • HSSC'61 had het lastig bij GVV'63, maar won dankzij een vroeg doelpunt van Nicky van Dam met 0-1 en blijft zo in de race om de prijzen. Deelname aan de nacompetitie kan de ploeg alleen nog op doelsaldo ontgaan. En dus was Gerrit Molenaar weer apetrots. "Ik denk dat we dat gaan redden, hoewel het nog mis kan gaan. Ik ben supertrots op onze negentien punten uit de laatste zeven wedstrijden. Als je alleen al naar de wedstrijden na de winterstop kijkt, hebben we recht op een prijs." Molenaar heeft wekelijks complimenten voor zijn groep. Dit keer waren die voor leider en clubicoon Hens de With. "Hij regelt alle randzaken zo verschrikkelijk goed, dat ik me volledig op mijn taak als trainer kan richten. Dat is goud waard", zei Molenaar.


LRC behaalt doel

langbroek • LRC speelde bij SVL met 2-2 gelijk en behaalde daarmee de doelstelling. De Leerdammers hebben in de laatste wedstrijd nog altijd een kleine kans op de derde periodetitel. "Maar die kans wordt elke week kleiner", zei trainer Rob Hilbers. "Eigenlijk hadden we vandaag moeten winnen. Dat had gekund, maar het had ook de andere kant op kunnen vallen. En dus moeten we blij zijn met dit punt. Daarmee zijn we officieel veilig." Na een moeizame openingsfase kwam LRC na de 1-0 beter in de wedstrijd. Op aangeven van Axel van Kordelaar maakte Arwin van Soest de gelijkmaker. Van Kordelaar nam zelf de 1-2 voor zijn rekening. Na rust was het vooral SVL dat het spel maakte. De thuisploeg kwam na de 2-2 echter met tien man te staan. LRC kon niet profiteren. In de slotminuut raakte SVL de paal. "We moeten proberen van GRC'14 te winnen en dan zien we wel wat WNC gedaan heeft", zei Hilbers.


Leerdam Sport en SVS'65 in balans

leerdam • Leerdam Sport en SVS'65 hielden elkaar in evenwicht: 2-2. Het was duidelijk dat er in Leerdam niks meer op het spel stond. Leerdam-coach Yoni Sahertian beleefde toch een aardige middag. "Ik vond het een leuke pot. Het ging nergens om, maar we wilden wel." Uit een vrije trap van Ferdi Scheurwater kwam SVS'65 op voorsprong, vanaf de aftrap maakte Ray Kant gelijk. Nog voor rust was het Kant die met zijn tweede voor de 2-1 zorgde. Een kwartier voor tijd viel de voor SVS'65 fortuinlijke gelijkmaker.