Open eettafel in Zijderveld

zijderveld • Iedereen is woensdag 5 juni weer welkom op de open eettafel in De Krooshof in Zijderveld. De zaal van het dorpshuis is open om 12:00 uur, de maaltijd begint om 12:30 uur. Aanmelden kan via 0345-641965 (tot maandag voorafgaande aan de woensdag van de open eettafel).


Braderie in Ibiza-thema op Voorstraat

vianen • Tijdens de Sleepbootdagen is er op donderdag 30 mei en zaterdag 1 juni ook weer een braderie met kunstmarkt in het centrum van Vianen. De kraampjes zijn te vinden op de vernieuwde Voorstraat en Lijnbaan. Naast diverse Viaanse ondernemers en plaatselijke horeca zijn er ook handelaren van buiten Vianen aanwezig. Er is ook een tingieter aanwezig die demonstraties geeft. Voor de kinderen is er donderdag een bungeetrampoline aanwezig en kunnen zij zich laten schminken tegen een kleine vergoeding. De Voorstraat is zaterdag voorzien van een entree in Ibiza-sfeer, er zijn allerlei kramen in dit thema ingericht. Voor de kinderen is er dan ook een draaimolen.


Expositie tijdens Sleepbootdagen

vianen • Vereniging Open Atelier Vianen verzorgt op donderdag 30, vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni – tijdens de Nationale Sleepbootdagen - een expositie in de Grote Kerk. Deelnemers zijn: Cas Donker, Henk van Dam, Catherine Gathier, Elly Hekman, Walter Huisman, Elly de Kuyer, Magreet van Moergastel, José Noé, Wim Peters, Gerard van Straten, Thinca Timmerman, Femke van de Weerd, Tineke van der Woude, Nel Klein Kranenburg en Alda Hutten. De kerk is donderdag van 12:00 tot 17:00 uur geopend en op vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur. Het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS) verzorgt zaterdag 1 juni van 16:00 tot 17:00 uur een muzikale afsluiting.


Vreeswijk in de ban van het baklopen

vreeswijk • Museumwerf Vreeswijk organiseert zaterdag 1 juni tussen 13:00 en 17:00 uur 'De middag van het baklopen'. Iedereen die wel eens achter de bak heeft gelopen of daar ooit van droomde (of alleen wil toekijken), is welkom. Op deze zaterdag ligt de ijsselaak Door Gunst Verkregen volgeladen met zand bij de museumwerf. Het schip wordt die middag gelost, met hulp van bezoekers. Dat kan, want de 'Door Gunst Verkregen' is voorzien van een zelflosinstallatie. Met deze belangrijke uitvinding uit 1916 kunnen de bakloper (de persoon in het ruim) en de lierman of -vrouw (op het voordek) samen het zand lossen. Opgeven om mee te helpen kan tot donderdag 30 mei via museumwerf@museumwerf.nl. Entree is 2 euro. Donateurs en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Meer informatie is te vinden op de website.

q www.museumwerf.nl


Kunstexpositie in Grote Kerk

vianen • José Crombach (keramiek) en Paul Parren (schilderijen) exposeren van zaterdag 8 juni tot en met woensdag 16 oktober in de Grote Kerk. De tentoonstelling is te bezoeken op woensdag, vrijdagen en zaterdagen van 14:00 tot 16:30 uur en op zondagen van 14:00 tot 16:00 uur (als er tenminste geen trouwerij of rouwdienst in de kerk plaatsvindt).