• Steven Adank (l.) en Edwin van Basten.
• Steven Adank (l.) en Edwin van Basten. Foto: Dick Aanen

Breed aanbod bij Vakhandel IJzersterk

vianen • Sinds maart telt Vianen een nieuwe groothandel voor de bouw en de industrie: Vakhandel IJzersterk. Steven Adank en Edwin van Basten hebben Industrieweg 17 omgebouwd tot een overzichtelijk pand met een 'ijzersterk' assortiment.

"Voor elke branche en categorie kun je bij ons terecht. Maar de winkel is ook bedoeld voor particulieren", zegt Steven Adank, die net als zijn zakelijke partner Edwin van Basten veel ervaring heeft in deze branche. Vorig jaar besloten ze om een 'groothandel' te beginnen. De winkel is aangesloten bij een inkooporganisatie. Steven: "Vanaf januari is er keihard gewerkt om de stoffige hal om te bouwen tot een prachtige pand. We zijn echt trots op wat we tot nu toe hebben bereikt."

Ook de klanten zijn enthousiast. Dat bleek wel uit de positieve reacties tijdens de feestelijke opening op vrijdag 8 maart. "We voorzien echt in een grote behoefte", zegt Steven. Vakhandel IJzersterk heeft werkelijk alles op het gebied gebied van hand- en sluitwerk, ijzerwaren, verf- en toebehoren, gereedschappen, bevestigingsmaterialen, lijmen, kitten, werkkleding en Persoonlijke Beschermingsmaterialen (PBM's). Edwin: "Het zijn materialen die elk bedrijf nodig heeft. Voorheen moest men Vianen uit om deze spullen te kopen. Nu zitten we letterlijk om de hoek."

Schroeven

Edwin van Basten houdt zich al jaren bezig met bevestigingsmiddelen. In de schappen van Vakhandel IJzersterk liggen de schroeven, pluggen en boren overzichtelijk in doosjes. "Niet per twee of drie verpakt in plastic, waardoor wij veel goedkoper zijn dan een bouwmarkt." De stellages met Persoonlijke Beschermings Middelen bestaan onder andere uit hand-, oog- en gehoorbescherming. Voor wat betreft het gereedschap heeft Vakhandel IJzersterk een breed assortiment A-merken elektrisch en handgereedschap. Bij de afdeling verf- en toebehoren kan iedereen terecht voor beits, kwasten, rollers en tape. Steven: "En we hebben een mengmachine, waarmee we in staat zijn om zo'n 650 kleuren verf te mengen."

Vakhandel IJzersterk is ook een adres waar sleutels kunnen worden bijgemaakt. Steven: "Vanaf 7 juni worden wij ook een adres waar pakketten van Post.nl kunnen worden bezorgd en worden afgehaald." Vakhandel IJzersterk heeft een uitgebreide website, waar alle artikelen heel overzichtelijk worden gepresenteerd. Edwin: "We zijn nu nog bezig om er een echte webshop van te maken, met betaalmodule en een klantenplatform." Vakhandel IJzersterk beschikt over zes parkeerplaatsen. Later dit jaar komt er een speciale parkeerplaats voor auto's met een aanhangwagen.


q www.vakhandelijzersterk.nl