woensdag 15 mei

Koffie drinken
09:00-11:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Iedereen is welkom voor een kop koffie in gebouw De Hoeksteen in Vianen. De koffieochtend is van 09:00 tot 11:00 uur.

Koffie- en spelochtend
10:00-12:00, Everdingen, kantine sc Everstein. Stichting Vitaal Dorp in Everdingen organiseert elke woensdagochtend een koffie- en spelochtend bij de voetbalvereniging. Iedereen is welkom hierbij aan te schuiven. De activiteit duurt tot 12:00 uur.

Spelletjesmiddag
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een spelletjesmiddag in Hof van Batenstein. Deelnemers kunnen onder meer sjoelen, rummikubben of een potje kaarten. Entree is 2 euro inclusief een kop thee of koffie met een drankje en een hapje.

vrijdag 17 mei

Filmavond in GO
20:30, Leerdam, stadspodium GO. In GO is de film 'The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society' te zien. In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog besluit de vrijgevochten journaliste Juliet Ashton (Lily James) een boek te schrijven over de Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, een boekenclub die tijdens de oorlog werd opgericht op het Kanaaleiland Guernsey. De band die Juliet krijgt met de leden van de excentrieke club verandert haar leven. Entree is 7,50 euro, aanvang is 20:30 uur.

zaterdag 18 mei

Wandelen in Voorthuizen
09:00, verschillende opstapplaatsen. Wandelsportvereniging Wandellust doet zaterdag 18 mei mee aan het vijftiende Schuiteman Wandelfestijn in Voorthuizen. De deelnemers reizen hier per bus naartoe, ook niet-leden zijn welkom (voor hen kost het meereizen 12,50 euro). De bus vertrekt om 09:00 uur uit Everdingen, om 09:15 uur uit Hagestein en om 09:25 uur uit Vianen. Meer informatie is te verkrijgen bij Toos Boumeester via 06-11196910 of abbo@hetnet.nl. www.wandelactiviteiten.nl/wandelfestijn

De Snuffelkelder
10:00-13:00, Everdingen, Kweldam 15a. De Snuffelkelder is in de ban van het voorjaar. Er zijn volop spulletjes aanwezig voor in huis of in de tuin. Van bloempotten en windlichten tot vazen en meubels. Ook is er natuurlijk tweedehands kleding om tussen te snuffelen. De opbrengst is bestemd voor een goed doel. De Snuffelkelde is open van 10:00 tot 13:00 uur.

Israël Vriendendag in Grote Kerk
13:00-17:00, Vianen, Grote Kerk. Stichting Christenen voor Israël organiseert een Israël Vriendendag in de Grote Kerk in Vianen. De dag draait voornamelijk om samenzang, bijbelstudie en ontmoeting. Tijdens deze dag komen er veel vrienden van Israël samen met hun God te aanbidden. Onder meer dominee Willem J.J. Glashouwer en Willem Ouweneel verlenen hun medewerking. Er is muziek van het Holland-Koor onder leiding van Jan Quintus Zwart, ook spelen Chloë Elsenaar (viool), Kees de Bruin (piano) en Ronald IJmker (orgel). Het programma begint om 13:00 uur en duurt tot ongeveer 17:00 uur. Entreekaarten zijn 5 euro en zijn verkrijgbaar via 033-2458824.

Spelletjesmiddag
13:00-16:00, Vianen, gebouw De Prenter. De Spellenclub, onderdeel van Open Huiskamer Vianen, organiseert een spelletjesmiddag voor iedereen vanaf 25 jaar. Er zijn verschillende spellen te spelen, zoals sjoelen, dammen, Stratego, Yathzee, Monopoly, domino en nog veel meer. Bij sommige spellen is een prijsje te winnen. Een hapje en een drankje zijn verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding. Entree is 1,50 euro (inclusief consumptie).

Chitlin Crew in GO
20:30, Leerdam, stadspodium GO. De blues- en rockband Chitlin Crew staat op de planken van stadspodium GO. Door de jaren heen heeft de band veel invloeden opgedaan: van blues tot rock en meer. Zij zijn inmiddels uitgegroeid tot een band van zes gepassioneerde en ervaren muzikanten met een eigen repertoire. Tot voor kort speelde de band veel covers, maar inmiddels zijn er ook eigen nummers. Het eigen werk varieert van ballads tot stevige rock- en bluesnummers. De avond begint om 20:00 uur, entree is 10 euro. www.go-leerdam.nl

maandag 20 mei

Breincafé Camino
10:00-12:00, Vianen, De Prenter. Bijeenkomst van Breincafé Camino, waar iedereen terecht kan die vragen heeft over geheugenklachten of beginnende dementie. Ook naasten en mantelzorgers zijn welkom. Er zijn elke week twee inloopmomenten in De Prenter: op maandag van 10:00 tot 12:00 uur en op woensdagmiddagen van 13:30 tot 16:30 uur. Aanmelden is niet nodig.

dinsdag 21 mei

Lees- en ontmoet
10:30-12:00, Vianen, Bibliotheek Vianen. Lees- en ontmoetbijeenkomst in de bieb. In een kleine groep worden columns, gedichten of een kort verhaal gelezen en kan iedereen er iets over zeggen. Deelnemers kunnen ook zelf iets meenemen dat interessant is om te lezen en met de anderen te delen. Zo ontstaat een goed gesprek over meer dan alleen het weer en is er mogelijkheid herinneringen en ervaringen te delen. Lees & Ontmoet is een activiteit van Stichting Welzijn Vianen, ZorgSpectrum en de Bibliotheek Lek & IJssel. Iedereen kan zo binnenlopen, meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig.

woensdag 22 mei

Koffie- en spelochtend
10:00-12:00, Everdingen, kantine sc Everstein. Stichting Vitaal Dorp in Everdingen organiseert elke woensdagochtend een koffie- en spelochtend bij de voetbalvereniging. Iedereen is welkom hierbij aan te schuiven. De activiteit duurt tot 12:00 uur.

Bijeenkomst Iris
20:00-22:30, Vianen, De Prenter. Spiritueel centrum Iris organiseert een avond. Sophie Mulder is te gast, zij doet aan psychometrie. Deelnemers moeten een foto of voorwerp op tafel leggen. Entree is 6 euro.

donderdag 23 mei

Postzegelbeurs
19:00-21:30, Vianen, De Prenter. Postzegelvereniging De Posthoorn organiseert weer een beurs. Verzamelaars zijn welkom om zegels te ruilen, er is ook een veiling.

vrijdag 24 mei

Meimarkt
16:30-19:30, Hagestein, Meester Vosschool. De meimarkt van de Hagesteinse basisschool staat deze keer in het teken van de populaire tv-serie 'De Luizenmoeder'. Er is een foodplein met taarten van Juf Ank, Kenneth's Coffee Corner en het altijd gezellige restaurant van Mel & Kim. Er is een open podium waar de kinderen hun act mogen vertonen, Anton's prijzenfestival mag niet gemist worden en voor alle kinderen zijn er bij Helma's spellenplein genoeg leuke dingen te doen. Met opbrengst kan de ouderraad weer leuke activiteiten voor de kinderen organiseren. De meimarkt is van 16:30 tot 19:30 uur.

Dansavond
19:30-23:00, Vianen, Hof van Batenstein. Dj Rietje verzorgt weer een dansavond in Hof van Batenstein, op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV). Iedereen is welkom om te komen luisteren en een dansje te wagen. Alleen luisteren mag overigens ook. De avond begint om 20:00 uur, entree is 3,50 euro inclusief een kopje koffie of thee en een hapje. De avond is rond 23:00 uur weer afgelopen.

zaterdag 25 mei

Zomerconcert
20:00, Zijderveld, dorpshuis De Krooshof. Zijderveldse koor Laudate Dominum weer haar jaarlijkse zomeravondconcert in dorpshuis De Krooshof. Met dirigent Reijco Roseboom heeft het koor een aantrekkelijk programma ingestudeerd, waaronder een aantal eigentijdse liederen. Er is ook deze keer weer een gastkoor aanwezig: het christelijk gemengd koor Zout uit Schoonrewoerd. Dit koor staat onder leiding van Alexander Prins. De koren worden op de piano begeleid door Bastiaen Boekelo en/of Reijco Roseboom. Verder zijn er enkele muzikale intermezzo's, verzorgd door Anne Holster-van Lagen op dwarsfluit en Geertje van den Dool op de piano. De avond begint om 20:00 uur, toegang is 5 euro. Kinderen tot 12 jaar is 2,50 euro.