Invallers blijken goud waard voor Brederodes

vianen • Ondanks de dik verdiende 2-0 zege op Heukelum heeft Brederodes rechtstreekse degradatie nog steeds niet afgewend. Met een waslijst aan geblesseerde en half-fitte spelers kwamen de bezoekers nauwelijks aan voetballen toe. De groengelen waren veel gretiger, combineerden beter en hadden, gezien de vele kansen, bij rust al ruimschoots afstand genomen moeten hebben. Scoren kost echter al het hele seizoen veel moeite, en ook deze keer was de thuisclub erg ongelukkig in de afwerking. Na rust maakte Brederodes volledig de dienst uit. Kevin Bosch miste een vrije kans, een strafschop van Luuk Roubos werd gestopt door de doelman van Heukelum, terwijl Mike de Groot de bal in de slotfase hoog over de lat schoot. In blessuretijd eisten de Viaanse invallers een hoofdrol op. Tot twee keer toe werd Tom Boerboom bediend door Joey balk, en beide keren gaf hij de doelman van Heukelum het nakijken: 2-0. "Het dubbeltje viel eindelijk eens naar onze kant", jubelde coach Hans van Doorn.