• Sleeuwijk zette zaterdag een belangrijke stap richting het kampioenschap.
• Sleeuwijk zette zaterdag een belangrijke stap richting het kampioenschap. Foto: Jan Noorlandt

SC Everstein verliest koppositie na 3-1 verlies

Sleeuwijk sterkste in heroïsch gevecht

sleeuwijk • Met de 3-1 kon worden geconstateerd, dat Sleeuwijk het meeste vuurwerk in huis had in de titelkraker tegen de medekoploper uit Everdingen.

Op de Roef hing ook een lekker cup-sfeertje, dat werd ingeleid met vuurwerk. Trainer Wim 't Lam van SC Everstein moest even de knopen tellen met het verlies. "We kwamen heel goed uit de startblokken en kwamen met 0-1 voor. Twee verdedigende fouten nekten ons", doelde de trainer van SC Everstein op de twee treffers van Sleeuwijk voor de rust.

Vrije man

"De tweede helft hebben we nog geprobeerd te drukken, maar we kwamen weinig meer aan goed voetbal toe. Bovendien konden we de vrije man niet vinden. Dit is altijd een klap, want we hadden nog het meeste perspectief bij een gelijkspel. Nu staan we niet meer aan de goede kant. We kunnen nu zelfs alles missen, ook de nacompetitie. Dat zou zonde zijn. Er rest ons niets anders dan nog twee keer te winnen en dan zien we wel", treurde de trainer van SC Everstein om het verlies van de koppositie.

Bij de winnaar Sleeuwijk was de stemming uitgelaten. "Ik trek maar een flesje bier open. Dat nemen jullie me toch niet kwalijk", aldus trainer Pieter Tuns van Sleeuwijk, die grijnsde van oor tot oor.

"Het was spannend, het ging om de bovenste plek. Mijn jongens hebben kei- en keihard gewerkt. Ook de tweede helft bleef nerveus, maar er was vandaag maar een ding belangrijk en dat was drie punten. Als we verloren hadden, was het over en uit geweest. Dat hadden ze goed begrepen. De winst was ontzettend belangrijk en ze hebben alles gegeven. Daar ben ik hartstikke blij mee."

De vele toeschouwers zagen een hectisch en vurig voetbalgevecht op de Roef tussen de twee titelkandidaten in de derde klasse. Beide ploegen gingen tot het naadje, maar wel sportief. Vanaf het beginsignaal was het tempo moordend en het spel golfde twee helften op en neer met dreigende situaties.

Eerste stap

SC Everstein zette de eerste stap na tien minuten. Robbie de Roos brak los en bediende de vrije Marijn van Helmondt, die strak de 0-1 in de touwen schoot. Even later verzaakte Sander Bergshoeff de score uit te bouwen. Na een kwartier kwam Sleeuwijk op gelijke hoogte, nadat Barry Ruitenberg in de scrimmage de 1-1 binnen schoot. Acht minuten later stond het opgeveerde Sleeuwijk op 2-1, nadat Danilo Kros na een hoekschop teveel vrijheid kreeg en raak kopte. Aan de andere kant kwam SC Everstein nog dicht bij de gelijkmaker, maar Erik Bergshoeff kopte rakelings naast.

Moordend tempo

Na de rust ging de wedstrijd ook in het moordende tempo door. De thuisploeg begon spectaculair met een vrije poging voor Ruitenberg. Zijn inzet werd nog van de lijn gehaald door Luuk van de Harst. SC Everstein bleef drukken, maar de verdediging van Sleeuwijk loste alles op.

Bij de thuisploeg moest trainer Pieter Tuns zijn ploeg verder verjongen met de 19-jarige Naut Sturhoofd. Ook de al pal na de rust ingevallen 18-jarige Robin van der Windt stond zijn mannetje. Sleeuwijk schreeuwde nog om een penalty, nadat Barry Ruitenberg werd onderuit geveegd. De jonge scheidsrechter Jeroen Bos wilde er echter niets van weten.

Uitbraak

Twaalf minuten voor tijd trok Sleeuwijk de wedstrijd wel helemaal binnen boord na een uitbraak. Pasqualle Verwoerdt legde nog af op Jenner Koek, die de 3-1 uit een moeilijke hoek knap binnen schoot. SC Everstein perste er nog de laatste krachten uit, maar Sleeuwijk had de winst in de tas en liet die niet meer glippen. Het blijft spannend in de 3e klasse D.