Klassiek vioolconcert

vianen • Het duo Ter Schegget & Steenhuis voert dinsdag 14 mei een concert op in Hof van Batenstein. Anna Steenhuis op viool en Lena ter Schegget ook op viool brengen een gevarieerd programma met werken van onder andere Telemann, Mozart, Schubert en Bartók. Het programma duurt 1 uur, zonder pauze. Het optreden vindt plaats op verzoek van Hof van Batenstein, georganiseerd door stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door stichting Vrienden van Batenstein, Het R.C. Maagdenhuis, Stg. Elise Mathilde Fonds, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds en particuliere donaties. Het concert begint om 10:30 uur, entree is 3 euro (inclusief een kopje koffie).


Open opkomst bij de bevers

vianen • De bevers van Scouting Batenstein organiseren op zaterdag 11 mei weer een open opkomst voor alle kinderen tussen de 5 en 7 jaar oud. De ochtend is van 10:00 tot 12:00 uur, locatie is het clubgebouw aan de Beukenlaan in Vianen (naast ijsbaan De Bosbaan). De bevers zijn september vorig jaar gestart als de jongste leden van Scouting Batenstein. De groep is bedoeld voor kinderen tussen de 5 en 7 jaar oud, en draait op zaterdagen van 10:00 uur tot 12:00 uur. Tijdens de scoutingochtenden krijgen de jonge scouts vaak uitdagende activiteiten voorgeschoteld: ze gaan op speurtocht, leren met een kompas omgaan, knutselen met natuurlijk materiaal, werken met zoutdeeg, maken vetbollen of krijgen ehbo-les. Scouting Batenstein zoekt uitdaging en variatie in het programma en probeert de kinderen alvast wat te leren op scoutinggebied. Hiermee gaan ze verder als ze doorstromen naar de welpen: voor 7 tot 11 jaar. Meer informatie over de open opkomst is te verkrijgen bij Janneke Kluit via bevers@batenstein.nl.

q www.batenstein.nl


Bingomiddag

vianen • Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert maandag 27 mei een bingomiddag in Hof van Batenstein. De bingo begint om 13:30 uur. Deelname kost 3,50 euro, inclusief plankje, koffie of thee en een drankje met een hapje.