Leerdam Sport niet langs Kerkwijk

kerkwijk • Leerdam Sport slaagde er niet in te winnen van Kerkwijk en ziet de nacompetitie steeds verder uit zicht verdwijnen. "Als we vandaag winnen, ga je toch met een ander gevoel naar de wedstrijd tegen Brakel", zei trainer Yoni Sahertian. De Leerdammers kwamen in Kerkwijk drie keer op voorsprong, maar gaven die voorsprong telkens weg. Joshua Cohen scoorde van elf meter de 0-1. Na de gelijkmaker zette Tim Verdier zijn ploeg op 1-2. Vlak voor rust viel uit een strafschop de 2-2. "Voor hands, terwijl Efrath Malawauw de bal gewoon kopt. Daar voelden we ons bestolen", zei Sahertian. Ook na rust nam Leerdam Sport de leiding. Via een doelpunt van opnieuw Cohen werd het 2-3, maar direct daarop maakte de thuisploeg voor de laatste keer gelijk.

Arwin van Soest bezorgt LRC zege

nieuwegein • Erg goed speelde LRC niet bij Geinoord, maar volgens trainer Rob Hilbers revancheerde zijn ploeg zich met de late 0-1 zege wel voor de nederlaag tegen WNC. "Het was niet sprankelend, maar we hebben wél gewonnen. Een gelijkspel was meer de verhouding geweest, maar zo'n laat doelpunt is altijd wel lekker natuurlijk." Arwin van Soest tekende in blessuretijd op aangeven van Rick van Loo voor de enige treffer van de wedstrijd.

Herovina onderuit bij Lekvogels

lexmond • "We zijn blij dat Zuilichem vandaag ook verliest", zei Herovina-trainer Glenn Calor na de nederlaag bij Lekvogels. "Het was vandaag moeilijk. We hadden voor rust wel controle, maar Lekvogels heeft wel een paar handige jongens lopen." Herovina nam dankzij Jeffrey van der Meijden de leiding, maar voor rust kwam Lekvogels al langszij. Na rust pakte Lekvogels de winst.

Dure nederlaag voor Ameide tegen SVW

ameide • Op het eigen sportpark verloor Ameide zaterdag wat geflatteerd van concurrent SVW: 2-4. Ameide kwam via Dennis Tamming nog wel op 1-0, maar vijf minuten later was die stand alweer recht getrokken door Hicham Farhou. De bezoekers pakten in deel twee zelfs een 1-3 voorsprong, waarna Ameide met een man meer nog wel tot 2-3 terug kwam dankzij Bas de Kruijk. De 3-3 hing in de lucht, maar de zesde goal viel uit eindelijk aan de andere kant binnen: 2-4. "Zuur, maar een punt had qua spelbeeld misschien ook te veel geweest", zegt trainer Gert-Jan Westerhout.

SV Meerkerk wint ook bij Hardinxveld

hardinxveld • Na eerdere overwinningen op Schelluinen, De Alblas en Arkel won SV Meerkerk zaterdag ook van Hardinxveld: 1-2. Voor de ploeg van trainer Gerrie Schaap scoorden Mechiel van Zessen (strafschop) en Daan van der Leun. Door de zege staat het elftal trainer Gerrie Schaap met nog drie duels te gaan op zes punten afstand van VVAC, dat de nacompetitieplek in handen heeft. Aanvoerder Thijs van Klij schat de kansen op directe handhaving groot in. "Onze doelstelling is na een matige eerste seizoenshelft om zo snel mogelijk veilig te spelen. We zijn goed op weg. Het zou leuk zijn als we nog een paar plekken kunnen stijgen."