Positie van Brederodes blijft precair

nieuwendijk/vianen • Na de 2-0 nederlaag bij Altena blijft de positie van Brederodes precair. Vianen ging met 1-4 onderuit tegen FC Driebergen.

Altena miste in de eerste minuut een grote kans, terwijl Bas Doeland de bal even later over het vijandelijke doel schoot. Beide ploegen hadden hun zaakjes defensief dusdanig op orde dat er voor de spitsen van de tegenpartij niets te halen was.

Ook na rust kon het hardwerkende Brederodes zijn spitsen nauwelijks bereiken. De gasten hielden lang uitzicht op een gelijkspel. Een kwartier voor tijd werd Patrick Zwart van achteruit bediend en vanaf de rand van het zestien metergebied schoot hij onhoudbaar raak: 1-0. Vijf minuten later kreeg Kevin Bosch een beste kans, maar zijn schot trof geen doel. In de slotfase leidde een counter van Altena tot een vrije kopkans voor Johnny Schouten: 2-0.

vv Vianen

Vianen voetbalde gedisciplineerd en gaf nagenoeg niets weg. Daar stond tegenover dat zelf ook weinig werd afgedwongen. Uit een onoverzichtelijke situatie kopte een van de Viaanse verdedigers de bal in eigen doel: 0-1. Kort nadat Mitchell Akkerman na een goede actie voorlangs had geschoten kwamen de bezoekers via een schot uit de tweede lijn op 0-2.

In de tweede helft was Vianen veel op de helft van FC Driebergen te vinden en na een voorzet van Luciano Triep zorgde Gino Vesters voor aansluiting: 1-2. Toen het na een verkeerde beslissing van de scheidsrechter 1-3 werd was het verzet van de tricolores zo goed als gebroken. Na een uitval brachten de gasten de eindstand op 1-4.