SC Everstein koploper na magere zege

everdingen • Met dank aan SV Capelle, dat Sleeuwijk op 3-3 hield, nam SC Everstein de koppositie op doelsaldo over. De roodwitten klopten SSC '55 met 2-0. Tegen de hekkensluiter, die een week eerder met 0-7 was afgedroogd door HSSC '61, kreeg de thuisclub in het eerste kwartier via Robbie de Roos, Simon van Zante (zie foto) en Sander Bergshoeff, een vijftal kansen om het duel vroeg in het slot te gooien. Gaandeweg slopen slordigheden in het spel van SC Everstein en werd té veel balverlies geleden. SSC '55 werd brutaler en doelman Rens Huntjes moest twee keer ingrijpen. Kort voor rust was De Roos attent nadat de defensie van de gasten in de fout ging: 1-0. Na rust speelde het spel zich in toenemende mate af op de helft van de bezoekers. Van Zante, Marijn van Helmondt en Rick Fierens stelden doelman Gijs Nieuwenhuizen bij herhaling op de proef, maar die gaf geen krimp. Een kwartier voor tijd liep Van Zante een voorzet van Sander Bergshoeff bij de tweede paal binnen: 2-0.