Serviadames niet voorbij koploper in slotduel

utrecht • De volleybaldames van Servia verloren vrijdag in de laatste competitiewedstrijd in een spannend duel van koploper Majella. Het werd 3-2 in Utrecht: 30-32, 25-20, 23-25, 25-17 en 15-12.

Voor beide teams had deze laatste wedstrijd geen invloed meer op hun eindplek in de competitie. Er werd dus vrijuit gespeeld. Ondanks dat wilde Servia deze laatste wedstrijd graag winnen. Gedurende de wedstrijd was de servicepass redelijk goed, toch lukte het de dames niet om aanvallend veel te scoren. Dit kwam vooral door de sterke verdediging van Majella. Zaterdag 20 april spelen de dames een promotie/degradatie-duel in Benschop tegen AMVJ-Martinus. De wedstrijd begint om 16:00 uur.

De volleybalheren van Servia wonnen de laatste competitiewedstrijd met 3-1 van Gemini-Kangoeroes. De Viaanse mannen startten flitsend, met veel servicedruk. Met veel gemak nam Servia een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. In de tweede set verzwakte de passing en ook aanvallend werd het lastiger om het blok van de tegenstander te passeren. Met enige moeite trok Servia de set toch nog naar zich toe. De derde set ging verloren door een slordige passing en veel fouten in de aanval. In de vierde set herpakte Servia zich en blijft het lange tijd gelijk oplopen met de mannen uit Voorschoten. Bij een stand van 21-21 werd diagonaal aanvaller Bart de Groot met een publiekswissel bedankt voor zijn lange staat van dienst. De set werd vervolgens keurig binnen gehaald door de mannen van Servia. Daarna was er nog aandacht voor het afscheid van coach Mark Meuleman en oud-coach en analist Kees van Wijngaarden. Meuleman diende de club drie jaar, waaronder het jaar van de historische promotie naar de tweede divisie.