• De trotse 'Young Leaders'.
• De trotse 'Young Leaders'. Foto: aangeleverd

'Young Leaders' presenteren plannen

vianen • De Viaanse jongeren Sjanna, Amber, Irfan en Santino hebben door deelname aan het Young Leaders-programma allerlei plannen voor de buurt bedacht. Zo hebben Amber en Irfan het initiatief genomen om een straatraad op te richten. Een soort gemeenteraad van jongeren. Bovendien hebben ze het voorstel gelanceerd om een afdak te maken bij het wijkgebouw aan de Langeweg 6b.

Het Young Leaders-programma wordt uitgevoerd in het kader van maatschappelijke diensttijd, waarin talentontwikkeling van de jongeren en de impact die zij hebben in de buurt het uitgangspunt is. Jongerenwerker Daniël Kolenberg van Jeugd-Punt begeleidt de jongeren tijdens het programma. Viaanse deelnemers Sjanna, Amber, Irfan en Santino mochten vorige week woensdagavond hun plannen voor hun buurt uit de doeken doen. Ze hadden toen net de 10 weken durende training achter de rug. Voor de eindpresentatie was Merel van den Nobelen, beleidsmedewerker van de gemeente Vijfheerenlanden, uitgenodigd. Eerder hadden de Young Leaders al een gesprek met haar en wethouder Tirtsa Kamstra over mogelijke activiteiten voor en door jongeren. Het is nu de bedoeling dat de jongelui aan de slag gaan met hun ideeën. Er wordt sowieso gezocht naar meer jongeren om aan te sluiten bij de voorgestelde straatraad en binnenkort worden de besproken activiteiten uitgewerkt en uitgevoerd.

In mei start een tweede groep met 'Young Leaders'. Opgeven hiervoor kan bij Daniël Kolenberg via dk@jeugd-punt.nl of 06-24794588.