Leerdam Sport niet langs Kerkwijk

kerkwijk • Leerdam Sport slaagde er niet in te winnen van Kerkwijk en ziet de nacompetitie steeds verder uit zicht verdwijnen. "Als we vandaag winnen, ga je toch met een ander gevoel naar de wedstrijd tegen Brakel", zei trainer Yoni Sahertian. De Leerdammers kwamen in Kerkwijk drie keer op voorsprong, maar gaven die voorsprong telkens weg. Joshua Cohen scoorde van elf meter de 0-1. Na de gelijkmaker zette Tim Verdier zijn ploeg op 1-2. Vlak voor rust viel uit een strafschop de 2-2. Ook na rust nam Leerdam Sport de leiding. Via een doelpunt van opnieuw Cohen werd het 2-3, maar direct daarop maakte de thuisploeg voor de laatste keer gelijk.

Mooi slot lonkt voor HSSC'61

sprang capelle • HSSC'61 rekende met overtuigende cijfers af met hekkensluiter SSC'55: 0-7. Met zicht op de nacompetitie gloorde er al een mooi seizoensslot voor HSSC'61, maar omdat koploper Sleeuwijk opnieuw verloor, lonkt er zelfs een superstunt voor Heicop. HSSC'61 had met de middenvelders Nicky van Dam en Koen Looy, samen goed voor vijf van de zeven treffers, weer eens zijn gebruikelijke uitblinkers. HSSC'61 maakte in Sprang Capelle al snel het verschil. Binnen tien minuten stond het via Looy en Lucas van Dam 0-2. Via twee strafschoppen tilde Looy de score naar 0-4 en bracht zijn eigen productie op drie treffers. Nicky van Dam verzorgde de 0-5 ruststand. Na rust deden de gasten het iets rustiger aan. In de slotfase scoorde invaller Ivan den Hertog de 0-6. Nicky van Dam maakte met zijn tweede de zevenklapper vol.

Lekvogels verliest van MVV'58

meteren • In het Gelderse Meteren leed Lekvogels uiteindelijk nog een stevige 3-0 nederlaag. Na een uurtje opende de gastheer de score. Daarna kreeg Lekvogels de overhand, maar verzaakte uit twee behoorlijke kansen te scoren. Het was wachten op de 1-1. De goal viel echter aan de andere kant. In blessuretijd scoorde MVV'58 weer, waardoor de uitslag nog verder opliep.

Meerkerk klopt koploper Arkel

meerkerk • Meerkerk klopt in eigen huis koploper Akrel. Al na een kwartier kopte de jonge Joshua Dickici de 1-0 achter doelman Jari van Baalen. Arkel was na de thee oppermachtig, maar kreeg de verdiende gelijkmaker niet achgter de prima keepende Wilco den Tuinder. "Ik miste bij ons de beleving, de passie en de strijd", mopperde Arkel-trainer Leon Elands. "We zaten niet in de wedstrijd dan krijg je het ook niet omgekeerd."

Sam Versluis maakt het verschil

zwijndrecht • Ameide wist titelkandidaat Groote Lindt op het eigen Bakestein met 1-2 te verslaan. "Een terechte overwinning", vond Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout. Er werd doelpuntloos gerust. "We hadden goudhaantje Sam Versluis op de bank zitten. Hij had niet getraind, maar was wel inzetbaar." Versluis scoorde halverwege de tweede helft de openingstreffer. De Lindt kwam dankzij nog wel op gelijke hoogte, maar de tweede goal van Versluis was echter een te grote mentale tik voor de thuisploeg.