Verlies voor Brederodes en Vianen

wijk en aalburg/utrecht • Na de 2-1 nederlaag bij NOAD '32 stapelen de zorgen zich op voor Brederodes. Vianen redde het niet tegen HMS: 4-1.

De tricolores hadden aanvankelijk een veldoverwicht en namen in de negende minuut de leiding door een treffer van Luciano Triep: 0-1. Vier minuten later kwamen de Utrechters langszij: 1-1. Vianen domineerde daarna lange tijd en kreeg via Gino Vesters, Achim Rabiniq en Mitchell Akkerman diverse kansen. Vanuit een omschakelmoment kwam HMS kort voor rust op 2-1. De tweede helft begon met een kans voor Jort Binneveld. Binnen het kwartier vergrootte de thuisclub zijn voorsprong tot 4-1. Beide doelpunten kwamen vanuit de rebound. Het laatste halve uur werd gekenmerkt door rommelig spel, met kansjes over en weer.

Brederodes

Zonder veel te creëren had Brederodes het duel voor rust onder controle. NOAD '32 werd af en toe dreigend vanuit dode spelmomenten, terwijl de sjorrende, duwende en trekkende centrumspits als enige écht in de gaten moest worden gehouden. Na de thee werd Brederodes nóg sterker. Mike de Groot werd drie keer goed bediend, maar scoren was er niet bij.

Halverwege de tweede helft zat doelman Bastian Spriel mis op een voorzet waardoor de bal vrij kon worden ingekopt: 1-0. De groengelen bleven goed voetballen, en kwamen tien minuten later langszij toen invaller Tom Boerboom van dichtbij een voorzet intikte: 1-1. Na die gelijkmaker ging Brederodes voor de zege. Bij het scheiden van de markt kregen de gasten de kous echter op de kop na een snel genomen vrije trap: 2-1.