WNC laat weinig heel van falend LRC Leerdam

leerdam • LRC had in de streekderby tegen WNC een erg slechte middag en liet zich met een dreun van het veld slaan: 0-5. LRC-trainer Rob Hilbers zag zijn ploeg ploeteren. "We gingen uit onze taak lopen, de concentratie raakte weg en toen ging bijna alles mis. We werden afgeslacht." In de eerste helft hadden de gasten al de kansen om een ruimere voorsprong dan de 0-1 ruststand op het gloednieuwe scorebord te zetten. Het enige doelpunt van WNC kon vrijwel volledig op het conto van LRC-doelman Thijs Janssen geschreven worden. Hij schoot een uittrap tegen René van Soelen op. In een reflex tikte Willem Paul van der Heijden de bal daarna in het lege doel. Na rust begon LRC met goede bedoelingen. Het kreeg via Bart Barendregt ook kans op de gelijkmaker, maar WNC-doelman Arjen Kaasjager redde. Tien minuten later stond het 0-4. Joel Sanaky, Aimen Seqqal en Kevin Groffen profiteerden van Leerdams geschutter. Tien minuten voor tijd bepaalde invaller Luuk Uitman de eindstand.