• Vreugde bij Walter Snoek na zijn eerste treffer.
• Vreugde bij Walter Snoek na zijn eerste treffer. Foto: Peter Verbeek

Snoek reddende engel bij SC Everstein

haaften • Het was niet zo dat SC Everstein, na drie nederlagen op een rij, de pannen van het dak speelde. De 1-3 overwinning op Haaften zorgt echter voor vertrouwen voor het staartje van de competitie. Door de onverwachte nederlaag van koploper Sleeuwijk is de strijd om de titel bovendien weer helemaal open.

Doordat middenvelders Sander Bergshoeff en Victor Snoek ontbraken kozen de roodwitten voor een behoudende en compacte strijdwijze. Haaften kampte eveneens met personele problemen en compenseerde de absentie van zes vaste krachten door jonge en onervaren spelers te laten starten.

Het was daarom begrijpelijk dat de thuisclub niet meteen het achterste van zijn tong liet zien, en het initiatief aan het rommelig voetballende SC Everstein liet. Op het kwartier werd Robbie de Roos onderuit gelopen door Jos van Zuidam. De toegekende strafschop werd door Simon van Zante verzilverd: 0-1.

Gemakzuchtig

SC Everstein werd geleidelijk wat gemakzuchtig en kreeg moeite de bal in de ploeg te houden. Toen de thuisclub dat merkte ging ze verder van het eigen doel spelen en werd wat meer gif in de acties gestoken. Michael Smit bestreek bijna de hele linkerkant, en was betrokken bij vrijwel elke aanval van Haaften. De vrije trappen alsmede de verre inworpen van Danny Verwolf waren belangrijke wapens. In de slotminuut kwam SC Everstein met de schrik vrij toen een vrije trap van Verwolf werd gekeerd door de lat.

Na rust waren de gasten nog steeds niet op hun best. De jonge Rens Huntjens toonde zich echter een betrouwbare sluitpost door een lastige kopbal van invaller Kevin Snoek te stoppen. De gasten beantwoordden die actie met een schot op de paal van Luuk van de Harst en in de rebound een achterwaarts hakballetje van Van Zante dat naast het doel verdween. Na een fase waarin beide ploegen hard werkten maar weinig afdwongen kwam Haaften ruim een kwartier voor tijd langszij toen Verwolf een vrije trap prima inkopte: 1-1.

SC Everstein stortte echter niet in maar rechtte de rug. Twee minuten later peerde Walter Snoek, die na lange tijd weer een basisplaats had, de bal op de paal en in de rebound schoot De Roos over het doel. Kort daarna zetten de roodhemden een mooie aanval op, en deze keer was Snoek wél het succesvolle eindstation: 1-2. Bij de bezoekers kwam de geest nu écht uit de fles. Diep in blessuretijd bekroonde Snoek zijn optreden door zijn team, met een hoge lob onder de lat, definitief in veilige haven te loodsen: 1-3.

"Dit hadden we nodig", vond Wim het Lam. "Na het inbrengen van Ruben Ariaans wonnen we meer duels op het middenveld en dat was cruciaal. Hier moeten we komende zaterdag een passend vervolg aan geven."


Peter Verbeek