Brainstormen over recreatieplas De Put

vianen • De gemeente kocht eind vorig jaar het recreatiegedeelte van De Put aan de Middelwaard in Vianen van de provincie. Maar ja: wat te doen met de plas langs de A2. Vijfheerenlanden organiseert daarom op dinsdag 16 april een brainstormsessie over de locatie.

De plas werd destijds door de gemeente Vianen gekocht om te garanderen dat het terrein en de buitenzwemplek publiek toegankelijk zouden blijven. Daarnaast zou De Put volgens de gemeente "een welkome aanvulling in de aantrekkingskracht van Vianen" zijn. In het collegevoorstel stond al te lezen: "In samenwerking met een horecaondernemer kan dit gebied bijvoorbeeld worden ontwikkeld tot een hoogwaardig recreatieterrein met een horecapaviljoen, ligweide, zwemplas, speelvoorzieningen en wandelroutes, met aandacht voor minder-validen." De recreatieplas trekt jaarlijks meer dan 16.000 bezoekers, waarvan 88 procent uit de directie omgeving komt.

Gemeente Vijfheerenlanden is nu benieuwd naar ideeën van inwoners: wat moet er met de plas gebeuren, waar liggen kansen? Qua denkrichtingen denkt de gemeente aan: recreatie, evenementen, horeca en sport. De brainstormsessie is dinsdag 16 april van 19:15 tot 22:00 uur, de locatie is nog onbekend. Ook het programma van de avond wordt later nog bekend gemaakt. Aanmelden kan door een mail te sturen naar f.broeren@vijfheerenlanden.nl. Dat kan tot zondag 14 april. Hierbij moeten geïnteresseerden hun naam en eventueel bedrijfsnaam vermelden. En over welke invalshoek - recreatie, evenementen, horeca en sport - zij iets te melden hebben.